Connect with us

Društvo

DANAS JE DAN ZEMLJE PALESTINE: Zasadili masline kao simbol mira i države

Published

on

Ambasada Palestine u Podgorici i Društvo crnogorsko-palestinskog prijateljstva podsjetili su na 30. mart, dan zemlje Palestine koji se obilježava u znak sjećanja na taj datum 1976. godine kada su izraelske vlasti oduzele 210.000 ari njihove zemlje i nasilno odgovorile na demonstracije protiv planova za oduzimanje palestinske teritorije. Toga dana je poginulo šest mladih demonstranata.
O tome je danas studentima Fakulteta političkih nauka na Univerzitetu Crne Gore govorio ambasador Rabi Alhantouli koji je akademce upoznao sa diplomatskim aktivnostima ambasade i informisao ih o značaju Dana zemlje Palestine.
Palestinci obilježavaju 30.mart kao vid otjelotvorenja pripadnosti palestinskog naroda svojoj zemlji koristeći ovaj dan da zasade što više drveća, jer smatraju da će tako zaštitili svoju zemlju.
Tako je jedna maslina danas zasađena ispred zgrade rektorata uz prisustvo studenata, ambasadora Palestine Rabi Alhantoulija i Edina Krnića, predsjednika Društva crnogorsko – palestinskog prijateljstva, te još i nekoliko članova ovog udruženja.
Maslina je potom zasađena i u centru Tuzi, uz prisustvo predstavnika opštine i građana opštine Tuzi.

Današnju manifestaciju organizovalo je Društvo crnogorsko-palestinskog prijateljstva čiji je predsjednik putopisac i počasni državljanin Palestine Edin Krnić.

Redakcija portala “Luča” čestita narodu Palestine njihov dan.
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije