Connect with us

Društvo

DEMOKRATE: Carević da kaže koga je podmitio za svoje poslove

Published

on

Demokrate Crne Gore pozvale su predsjednika Opštine Budva Marka Carevića, da javno pojasni ko je koga korumpirao, kako kaže “radi papira”, kao i da te iste navode iznese i nadležnim organima, kako bi se svi učesnici te korupcije u produženom trajanju procesuirali.

“To smo dužni prema ljudima koji su nam dali povjerenje, ali koji nisu očekivali da ćemo se ponašati i djelovati kao režim protiv kog smo se decenijama borili, jer podršku Careviću nismo dali bezuslovno. Možda i možemo da prećutimo njegov lični odnos prema svojim koalicionim partnerima sa kojima se niti sastaje da se dogovara oko ključnih i strateških vizija razvoja grada, ali ni oko riješavanja finansijskih i drugih problema građana i privrede; možda smo 6 mjeseci trpjeli činjenicu da do danas nije potpisan koalicioni sporazum i nisu utvrđeni principi djelovanja nove uprave; možda smo mogli da se radi „mira u kući“ pravimo da je gotovo cijela lokalna uprava i sekretarijati i preduzeća u v.d. stanju i sve smo to htjeli da riješavamo na sastancima koalicije, a ne javno, ali ne mozemo prećutati i trpjeti ovakve izjave koje inkriminišu i Carevića lično, ali se reflektuju i na nas koji smo mu dali podršku i glasali za izbor predsjenika Opštine”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, brojni su problemi koje vide u radu predsjednika Opštine Carevića a koji, kako ocjenjuju, neodoljivo podsjećaju na neka skorija vremena kada je DPS vladao u Budvi.

”A to su prije svega brojni protokoli koje potpisuje sa investitorima u Budvi i iz kojih se vidi mnogo veća šteta po prostor nego što je ekonomska ili bilo koja druga korist, ali o tome svemu ne želimo ovom prilikom. Da je ovo njegova prva izjava medijima u kojoj prakticno priznaje neke vrlo problematične stvari mogli bismo to pripisati lapsusu ili neodmjerenoj izjavi, međutim ovo je postalo pravilo i već nekoliko puta je u crnogorskim medijima vrlo samouvjereno davao slične izjave, a sada je to dobilo i internacionalni karakter”, zaključuje se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije