Connect with us

Crna Hronika

DETALJI PRESRETNUTE KOMUNIKACIJE KRIMINALNE GRUPE BLISKE KAVAČKOM KLANU: Prijetnje kidanjem prstiju makazama za lozu

Published

on

Kriminalna grupa Nikšićanina Radovana Mujovića i Vasilija Rafailovića, kako proizilazi iz mjera tajnog nadzora u koje je Dan imao uvid, imala je sukobe, vatreni obračun među članovima.

Kako objavljuje Dan, do neslaganja je došlo zbog navodnih novčanih dugovanja. Iz mjera tajnog nadzora i razgovora, koje su preduzete po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, utvrđeno je da je 15. oktobra 2018. vođeno više razgovora između okrivljenih. Tom prilikom A.D. je zvao Nikolu Drecuna. Nikola mu je kazao da dođe da idu, ali da ne pominje nikome gdje idu. Zatim se iz razgovora d i j e ženske osobe zaključuje da Petar Lipovina i Mitar Marković traže Nikolu.

“Pokazali su joj makaze za rezanje loze govoreći da će večeras prste rezati jednoj muškoj osobi. Utvrđuje se da su imali neraščišćene račune”, navedeno je u dokumentaciji u koju je Dan imao uvid.

Iz razgovora proizilazi da je Nikola Drecun obaviješten da mu prijete Lipovina i Marković. Potom je Drecun komunicirao sa Markovićem preko tajne aplikacije.

Iz SMS komunikacije Drecuna i Markovića Drecun ga pita je li moguće da ga traže po tuđim kućama i da mu prijete, na šta ga Mitar pita kad će kući… Iz razgovora između Drecuna i Markovića od 15. oktobra u 21.54, u kojem Drecun navodi da je u Podgorici i pita šta je bilo, na šta Marković kaže „ništa samo neke pare da mi vratiš”, zaključuje se da postoji međusobno dugovanje između okrivljenih, zatim se dogovaraju gdje da se sastanu, sadržaj je mjera nadzora.

Specijalno tužilaštvo tereti Nikšićanina Radovana Mujovića, Vasilija Rafailovića iz Budve, Cetinjane Petra Lipovinu, Mitra Markovića, Filipa Kneževića, Žarka Pejakovića, Lazara Nedović, Aleksandra Ćetkovića, Nikolu Drecuna i Moša Paovića, Boška Pavlovića sa Kosova, koji ima prebivalište u Budvi, Jovana Markovića iz Niša, Aleksandra Stevanovića iz Beograda, Nikšićane Uroša Vučinića, Davora Avdića, Marka Zorića, Nikolu Marića, Uroša Đurđevca, Aleksandra Đurđevca, Gorana Rakočevića, Ivana Brnovića i Novljanina Nemanju Zurovca da su članovi kriminalne organizacije. Šestoro osumnjičenih trenutno nije dostupno nadležnim organima. Status svjedoka saradnika dobili su Bajram Pista i Marinko Rajković.

Planirali ubistva i pokušaje ubistava

U optužnici, u koju je Dan imao uvid, navodi se da je cilj ove kriminalne grupe bio vršenje krivičnih djela protiv života i tijela ubistva i pokušaji ubistva, kao i nedozvoljeno držanje oružja i prodaja droge.

“Vasilije Rafailović i Radovan Mujović početkom 2017. godine na teritoriji Crne Gore, Kosova i Srbije stvorili su kriminalnu organizaciju za vršenje krivičnih djela radi sticanja nezakonite dobiti i moći. Svaki član je imao unaprijed određen zadatak i ulogu. U djelovanju kriminalne organizacije primjenjuje se nasilje. Za cilj su imali pokušaj vršenja ubistava, teških ubistava, nedozvoljeno držanje oružja i eksploziva, izazivanje opšte opasnosti, teška tjelesna povreda, držanje i stavljanje u promet droga”, piše u optužnici koju potpisuje tužilac Nataša Bošković.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije