Connect with us

Društvo

DONACIJA MATICE CRNOGORSKE: Više od 100 izdanja biblioteci u Pljevljima

Published

on

Narodnoj biblioteci “Stevan Samardžić” u Pljevljima, predstavnici Matice crnogorske su uručili poklon od preko stotinu primjeraka svojih knjiga i časopisa Matica.

Kako ističu u Matici, među brojnim naslovima poklonjeni su fototipsko izdanje Psaltira s posljedovanjem (1494) iz Crnojevića štamparije, “Crnogorci u Sjedinjenim Američkim Državama 1860–1919”, Šerin Novotni, studiju “Crvena ideja Crne Gore”, Adnana Prekića, “Evropeizacija Crne Gore”, Bojana Jovanovića, zbornik “Crna Gora tri decenije nakon rušenja Berlinskog zida: od AB revolucije do NATO pakta”, “Portreti knjaza Danila I Petrovića”, Saše Brajović.

Direktorica pljevaljske Narodne biblioteke “Stevan Samardžić“ Đina Bajčeta, zahvalila je na vrijednom poklonu kojim je obogaćen njihov knjižni fond.

Istakla je značaj knjige u kulturnoj i građanskoj tradiciji Pljevalja, naglasivši da na tom fonu saradnja sa Maticom crnogorskom ima posebnu ulogu i značaj.

“Radujemo se budućim zajedničkim kulturnim projektima, jer je doprinos Matice crnogorske crnogorskoj državnoj i kulturnoj tradiciji nemjerljiv“, istakla je Bajčeta.

Izdanja je uručio predsjednik bjelopoljskog ogranka Matice crnogorske, Rade Ilić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije