Connect with us

Društvo

DPS: Krivokapić je najneodgovorniji građanin Crne Gore

Published

on

Premijer Zdravko Krivokapić ima ozbiljan problem sa percepcijom realnosti, jer da nije tako bilo bi ga sramota da on poziva građane na odgovornost, pošto je on najneodgovorniji građanin Crne Gore. Za njegovog mandata Crna Gora je doživjela zdravstvenu katastrofu, Vlada izgubila bilo kakvu kontrolu nad epidemijom, a on na svakom koraku kršio mjere i za to pronalazio neke više razloge, saopšteno je danas iz Demokratske partije socijalista.

“Da je premijer bio odgovoran, kako mu nalaže i funkcija koju obavlja, našao bi način kako da postavi na čelo trenutno najvažnijeg, zdravstvenog resora, osobu koja je stručna i sposobna, da je bio odgovoran prihvatio bi ponuđenu donaciju vakcina i na vrijeme zatvorio granice, kako se ne bi u zemlju unosio ekstremno zarazan novi soj virusa, da je bio odgovoran, našao bi način kako da motiviše građane da poštuju mjere a ne da bez imalo osjećaja za tuđu patnju i bol, ide na pokajanja i pokazivao cijeloj Crnoj Gori da mu je dozvoljeno ono što ni jednom građaninu nije. Nažalost, sada smo tu gdje jesmo, sa skoro 1200 umrlih i preko 500 oboljelih na dnevnom nivou, najgore pozicionirani na ljestvici zaraženih ovim virusom”, ističu u DPS-u.

Napominju da je zaista licemjerno kada patriotske i moralne pridike DPS-u drži premijer ove države za koju je rekao, da se on pitao, ona ne bi ni postojala.

“Da je Crna Gora, dok je DPS vršio vlast bila onakva kakvom je premijer opisuje, ne bismo postali ni članica NATO saveza, niti bismo ispunili standarde koje EU propisuje svojim kandidatima. Nije potrebno mnogo, samo neka uporedi rezultate njegove i naše vlasti. Svakome je jasno ko je i kako u ovih sto dana, svojim potezima i istupima, rušio reputaciju i ugled države, populistički kalkulisao, ignorisao institucije i što je najgore u multietničkoj i multivjerskoj Crnoj Gori nametnuo klerikalizam i vjerski ekstremizam, probudivši agresivni nacionalizam i šovinizam”, zaključuju u DPS-u.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije