Connect with us

Društvo

DPS: Za sve posljedice krivac biće URA

Published

on

Saopštenje URA predstavlja pokušaj ove stranke da se licemjerno opravda, što je cijelu državu dovela u poziciju da se njome upravlja sa drugih adresa i da se građani, a očigledno ni Vlada Crne Gore ništa ne pitaju, saopšteno je danas iz Demokratske partije socijalista (DPS). Poručuju da sve posljedice “idu na račun” te partije.

“Ova zakašnjela reakcija URE, u kombinaciji sa objašnjenjem potpredsjednika Vlade i predsjednika URE da nema ništa sporno u ugovoru koji nije ni vidio – licemjerna je i bezobrazna.

Obavještavamo URU da je predsjednik njihove partije Dritan Abazović potpredsjednik Vlade, ove iste koju URA proziva za netransparentnost. Prosto je nemoguće da sa dokumentom, koji Krivokapić treba da potpiše u ime čitave države, a imajući u vidu noviju istoriju odnosa države i SPC, nijesu upoznati svi članovi Vlade, ali i ukupna crnogorska javnost.

Sve je izvjesnije da se politika ove Vlade vodi sa nekih drugih adresa, odnosno iz beogradskog sjedišta SPC, pa zato nema ni teksta Temeljnog ugovora, ni smjene Leposavića, ni pominjanja Mitropolije u ugovoru?!”, piše u saopštenju DPS-a.

Ističu da su upozoravali GP URA od 30. avgusta da njihov politički izbor, kako navode, vodi u izdaju državnih interesa.

“Procijenili ste da su vaše funkcije i interesi koje zastupate vaši prioriteti. Izglasali ste neustavni Zakon o slobodi vjeroispovijesti, i uhvatili se u kolo iz koga ne možete izaći jednim saopštenjem. Sve posljedice idu na vaš račun”, zaključuju iz DPS-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije