Connect with us

Društvo

DR MILENA ĐUKANOVIĆ: Nagrada za dizajn 3D štampanog nakita

Published

on

Dr Milena Đukanović / Foto: ucg.me

Doc. dr Milena Đukanović, sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, dobitnica je nagrade BigSEE Fashion Design Award Winner 2021, iz oblasti nosive umjetnosti (Wearable Art), koju dodjeljuje slovenačko udruženje Zavod Big – Centar za kreativnu ekonomiju u Jugoistočnoj Evropi.

Nagrada je došla kao rezultat rada na  inovativnom projektu “Dizajn 3D štampanog nakita“, kojim je doc. dr Đukanović rukovodila u prethodnoj godini, uz finansijsku podršku projekta obezbijeđenu od Ministarstva nauke.

Riječ je o kolekciji nakita „Pop and Op Art“ koji je inspirisan pop art bojama u trodimenzionalnom radu čuvenog umjetnika Viktor Vazarelija.

Ova kolekcija 3D štampanog nakita je prikazana i na nedavno održanoj nedjelji nakita u Minhenu, Njemačka – Munich Jewellery Week među 200 prihvaćenih radova moderne umjetnosti koji dolaze iz cijelog svijeta.

Big SEE nagrađeni projekti pokazuju ne samo kreativna postignuća učesnika već i doprinos gradu, državi i čitavoj Jugoistočnoj Evropi u cjelini, čime se ujedno i podiže rejting kreativne djelatnosti u Crnoj Gori.

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije