Povežite se sa nama

Društvo

DR MILENA ĐUKANOVIĆ: Nagrada za dizajn 3D štampanog nakita

Objavljeno

-

Dr Milena Đukanović / Foto: ucg.me
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Doc. dr Milena Đukanović, sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, dobitnica je nagrade BigSEE Fashion Design Award Winner 2021, iz oblasti nosive umjetnosti (Wearable Art), koju dodjeljuje slovenačko udruženje Zavod Big – Centar za kreativnu ekonomiju u Jugoistočnoj Evropi.

Nagrada je došla kao rezultat rada na  inovativnom projektu “Dizajn 3D štampanog nakita“, kojim je doc. dr Đukanović rukovodila u prethodnoj godini, uz finansijsku podršku projekta obezbijeđenu od Ministarstva nauke.

Riječ je o kolekciji nakita „Pop and Op Art“ koji je inspirisan pop art bojama u trodimenzionalnom radu čuvenog umjetnika Viktor Vazarelija.

Ova kolekcija 3D štampanog nakita je prikazana i na nedavno održanoj nedjelji nakita u Minhenu, Njemačka – Munich Jewellery Week među 200 prihvaćenih radova moderne umjetnosti koji dolaze iz cijelog svijeta.

Big SEE nagrađeni projekti pokazuju ne samo kreativna postignuća učesnika već i doprinos gradu, državi i čitavoj Jugoistočnoj Evropi u cjelini, čime se ujedno i podiže rejting kreativne djelatnosti u Crnoj Gori.

 

 

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije