Connect with us

Društvo

DRITAN PONOVO NIJE OBAVIJEŠTEN: Nijesam upoznat sa sadržajem Temeljnog ugovora sa SPC

Published

on

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović je govoreći o temeljnom ugovoru Vlade sa Srpskom pravoslavnom crkvom rekao da i dalje nije upoznat sa sadržajem tog dokumenta.

Abazović je kazao da je vidio spinove u medijima kako podržava ugovor iako ga nije vidio, navodeći da je rekao da podržava uređenje odnosa.

– Ja sa sadržajem nijesam i dalje upoznat. U momentu kada budem upoznat biće i javnost upoznata. Ako budemo tretirali da je taj dokument dobar ići će u proceduru, ako ne, biće rasprave svakako kao i o svkom drugom aktu – kazao je Abazović, dodajući da je Zakon o slobodi vjeroispovijesti liberalan i bolji nego što je bio.

On je istakao da ne zna se kada će biti Temeljni ugovor biti na dnevnom redu Vlade.

– Ali će on biti prvo na Komisiji za politički sistem, mora da dođe tu, pa ide na Vladu. I da hoće neko da ga sakrije ne može – poručio je Abazović, dodajući da ne bi pravio nikakav problem oko principa da ga u jednom periodu potpišu.

– Ali kao princip da se donese nemam ništa protiv. Svaka država u regionu je potpisala, Hrvatska je to uradila sa SPC još 2002… žao mi je što to Crna Gora  nije davno uradila. Potpisivanje ugovora sa jednom vjerskom organizacijom ne znači umanjivanje prava drugoj – kazao je on.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije