Connect with us

Društvo

EROVIĆ: Dug milion eura, otkaze dobilo 29 zaposlenih

Published

on

Direktor Opšte bolnice u Bijelom Polju Kenan Erović kaže da, pored Kliničkog centra, ta bolnica ima najbrojniji i najmlađi ljekarski kadar. Erović navodi da je dolaskom na čelo bolnice zatekao 348 zaposlenih, od kojih je 261 medicinski, a 87 nemedicinski kadar.

“Zatekao sam 41 zaposlenog na nesistematizovanim radnim mjestima. Sistematizacija je stara i treba je proširiti, ali na legalan način, a ne kako je to rađeno u prethodnom periodu, kad su ljudi dovođeni mimo oglasa i konkursa. Otkaz je dobilo 29 lica, a na to čeka još njih 14”, priča Erović.

Ukupan dug Opšte bolnice je skoro milion eura i taj podatak, kaže dr Erović, nije konačan.

“Još ne znam je li to stvarno stanje. Može da stigne još nešto kao, na primjer, što sam našao da nijesu uopšte vršena knjiženja iz 2014. godine. To je skoro nelogično. Čekamo da se izvrši revizija i detaljna provjera kompletnog stanja. Davnašnja je ideja da se zgrada koja je pravljena u bolničkom krugu, a koja nikad nije privedena namjeni, počne adaptirati sprat po sprat. Postoji projekat da se na prvom spratu useli Interno odjeljenje i Neurologija, a u prizemlju Dijaliza. Vrijednost posla je oko 800.000 eura, i fizički je vezan za ostali dio bolnice”, kazao je Erović.

Obećava i da će uraditi sve kako bi Bijelo Polje bi lo regionalni zdravstveni centar.

“Ima nas petnaestak mladih ljekara spremnih da krenemo putem ozdravljenja i povjerenja u Opštu bolnicu”, naglasio je Erović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije