Connect with us

Društvo

FEJZIĆ: Sa Leposavićem se čuo samo telefonom

Published

on

Poslaćemo sugestije tokom vikenda kao znak dobre volje: Fejzić - Foto: twitter

Reis Islamske zajednice Rifat Fejzić kazao je da ga je ministar pravde, ljudskih i manjiskih prava Vladimir Leposavić telefonom obavijestio o izmjenama Zakona o slobodi vjeroispovjesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

On je za Pobjedu rekao da ga je Leposavić telefonom pozvao da se sretnu u srijedu i to je bila sva njihova komunikacija.

“Pošto u srijedu nijesam bio u Podgorici, na sastanak su pošla naša dva pravnika. Rečeno im je da sugestije dostavimo u roku od dva – tri dana”, pojasnio je Fejzić.

On ističe da je taj rok nemoguće ispuniti, jer dokument mora proći organe Islamske zajednice da bi oni iznijeli zvaničan stav.

“Rekao sam to i ministru, ali da ne bi bili mi neki koji uršavamo Zakon prihvatili smo da mu tokom vikenda mejlom uputimo neformalne sugestije”, kazao je Fejzić.

Rekao je da će tokom vikenda ministru na mjel proslijediti neke sugestije, ali to neće biti zvaničan stav Islamske zajednice o Zakonu.

“Već je to iskaz naše dobre volje da izađemo u susret i ne budemo remetilački faktor”,  istakao je Fejzić.

On smatra da u Zakonu nema značajnih izmjena.

“I prethodnoj vladi dostavljali smo prijedloge i sugestije, ali se na kraju sve svelo na pregovore između države i jedne vjerske zajednice”, podsjetio je Fejzić.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije