Connect with us

Društvo

GI 21. MAJ: Krivokapićeva Vlada ničice pada pred beogradskom velikosrpskom politikom i nacionalizmom SPC

Published

on

Tromjesečni bilansi vlade premijera Krivokapića potvrdili su pesimističke slutnje političke, stručne i šire javnosti. Vlada koja je jedva i nevoljno sastavljena već na početku svog mandata prepoznata je po servilnosti, partitokratiji, nepoštovanju sistemskih zakona, nesposobnosti i revanšizmu, ocijenjeno je iz Građanske inicijative 21. maj.

U saopštenju se navodi da je ovo vlada koja ničice pada pred beogradskom velikosrpskom politikom i klerikalnim nacionalizmom SPC.

Ovo je vlada koja, kako dalje navode, “pod parolom profesionalizma, radi sve isto što i bivša vlast, namještajući svoje mahom neiskusne i priučene partijske kadrove i političke simpatizere”.

“Ovo je vlada koja je izgubila bitku sa pandemijom korona virusa čime je Crnu Goru izložila patnjama koje su se mogle izbjeći. Umjesto da apsolutni  prioritet državne politike bude očuvanje javnog zdravlja, paralelno sa brigom o ekonomiji i radnim mjestima, ova vlada je očigledno izgubila kompas, pritom neuvjerljivo se pravdajući propustima bivše vlasti”, dodaje se u saopštenju i objašnjava:

“Ovo je vlada koja, osim nastavka zaduživanja, ni po čemu nije pokazala da se razumije u privredu i preduzetništvo. Ovo je vlada koja je kršenjem sistemskih zakona i ignorisanjem pravnih standarda već uspjela da se konfrontira sa Briselom”.

Istovremeno, ovo je vlada, kako ističu, koja kipti političkim revanšizmom dok nasušnu potrebu za pravednom i pravnom državom svodi na paradna hapšenja i populističke prijetnje polovini stanovništva.

“Takođe, ovo je vlada koja je znanje i duh Crne Gore besramno sabila u jedan ministarski resor i na njegovo čelo postavila nekompetentnu i provokativnu ličnost. Konačno, ovo je vlada koja već sada jasno nagovještava da će u mjeri u kojoj se bude miješala u svoj posao Crnoj Gori biti sve nelagodnije i teže”, zaključuje se u saopštenju koje su potpisali Rade Bojović, Ilija Vujošević, Miodrag Živković i Branko Lukovac.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije