Connect with us

Društvo

GRAĐANIMA ISLAMSKE VJEROISPOVIJESTI: Partije čestitale Ramazanski bajram

Published

on

Svim građanima i građankama Crne Gore islamske vjeroispovijesti kao i predstavnicima Islamske zajednice Crne Gore Ramazanski Bajram čestitali su predstavnici političkih partija uz poruku: Bajram Šerif Mubarek Olsun.

U ime političke partije “Biram Crnu Goru” reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću, glavnom barskom imamu Mujdinu ef. Milaimiju i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori i dijaspori, predsjednik Radomir Novaković Cakan, uputio je srdačne čestitke i najljepše želje povodom Ramazanskog Bajrama.

“Simbolika ovog velikog praznika afirmiše temeljne ljudske vrijednosti i podsjeća nas da samo zajedno, u poštovanju, povjerenju i međusobnom skladu, možemo graditi bolju budućnost sebi i svojim potomcima. A danas su nam svima, više nego ikad, potrebni jak karakter, osnažen u mjesecu Ramazanu, kao i odlučnost da se časno i hrabro- nadahnuti dobrotom, osjećajem pravednosti i solidarnosti-suočimo sa problemima svijeta u kome živimo”, istakao je Novaković uz želju da Ramazanski Bajram u svaki dom unese nadu, radost i slogu, dobro zdravlje i sreću.

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović kazao je da je Ramazanski bajram simbol svega onoga što je mjesec za nama značio za islamske vjernike, pročišćavanje duha, tolerancije, mir, strpljenja i ljubav prema svim ljudima dobre volje.

“Iskreno vjerujemo u takve vrijednosti koje zajednički baštinimo. Neka svi takvi vaši napori urode plodom i pomognu izgradnji boljeg čovjeka i boljeg društva. Želim vam da predstojeće praznike provedete u harmoniji i sreći sa najdražima”, poručio je Popović.

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Vladimir Joković poručio je da u ovim prazničnim danima težimo ljubavi, dobroti i milosrđu, kao vrhunskim vrijednostima koje nas drže na okupu.

“U tom duhu, želimo vam puno dobrog zdravlja, sreće i napretka, da ih dijelite najprije sa svojim najbližima, a onda i sa cijelim društvom. Naša zajednička kuća Crna Gora može biti srećna i uspješna samo ako smo svi u njoj srećni i zadovoljni.Želimo vam da bajramske dane provedete okruženi svojim najmilijima, kako bi skupili dovoljno snage da zajedno prebrodimo sve probleme koje je izazvala pandemija korona virusa, uz nadu da nas čekaju bolji dani”, navodi se u čestitki predsjednika SNP-a.

Da simboli tog velikog praznika kao što su pomirenje i povezivanje budu podsticaj za sve građane Crne Gore i njihova plemenita djela počeljeli su iz Građanskog pokreta URA.

“Ovi dani nam služe da skrenu pažnju na univerzalne vrijednosti, podsjete i nadahnu da samo zajednički i pomireni možemo do velikih stvari. Suživot, humanost i pravda o kojima Ramazanski bajram uči neka nas i ovog puta usmjere na naše bližnje – zemljake, sugrađane, komšije, prijatelje i porodicu. Dijelimo radost Ramazanskog bajrama svi zajedno i tako jačajmo našu multikonfesionalnu i građansku Crnu Goru“, zaključuju iz GP URA.

Predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Raško Konjević kazao je da je međuvjerski sklad u Crnoj Gori jedno od njenih najvećih bogatstava.

Foto: facebook

“Naša je ljudska dužnost da vodimo računa jedni o drugima i ono što imamo zajednički čuvamo i njegujemo za generacije koje dolaze. Samo tako će Crna Gora biti dom u kom će i oni poželjeti da podižu svoju djecu. U ime Socijaldemokratske partije Crne Gore i u svoje ime čestitam vam Ramazanski bajram uz želju da ga proslavite sa najbližima u duhu mira, ličnog spokoja, ljubavi, dobrog zdravlja i zajedništva”, navodi se u čestitki Konjevića.

Predsjednik DNP-a, Milan Knežević ističe da ovaj praznik Islama, nakon iskušenja duha i tijela, iznova afirmiše univerzalne ljudske vrijednosti i poruke, podržavajući multikonfesionalnu harmoniju i građanski suživot u Crnoj Gori.

Bajram, kao veliki duhovni praznik Islama, po Kneževiću, znak je pobjede svih miroljubivih načela građanske Crne Gore, u kojoj je uvijek bilo i biće mjesta za sve vjere i narode, što čini zalogu mirne i prosperitetne budućnosti zemlje.

Knežević ističe značaj Bajrama i kao porodičnog praznika, kojim se afirmišu temeljne porodične vrijednosti, kao osnov svakog civilizovanog društva, napretka i boljitka za narod Crne Gore i sve ljude dobre volje i namjere.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije