Povežite se sa nama

Društvo

Grupa građana Cetinja: Vlast staljinistički kažnjava sve neistomišljenike

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Uprkos stavu Tužilaštva s Cetinja, Beogradu i Srpskome svetu uslužna crnogorska policija i dalje pokušava da zastrašuje i saslušava učesnike mirnoga građanskog protesta na Belvederu s namjerom da im napakuje terorizam i komandovanje akcijama.

To je danas poručila grupa građana Cetinja, nakon informacije koju su mediji danas objavili, da se građanskom aktivisti Aleksandru Zekoviću pokušava upakovati prijava da je komandovao demonstrantima na Cetinju 5. septembra.

“Dosad su se ograničavali hapšenjem, privođenjem i saslušavanjem momaka s Cetinja, a sad akciju nastoje proširiti optužbama protiv uglednih građanskih aktivista, kao što je Saša Zeković.”

“Stvarni teroristi i nalogodavci terorističkih akcija koji su crnogorsku policiju stavili u službu Crkve Srbije ne birajući sredstva da obezbijede izdajničke namjere crnogorskih popova koji toj crkvi služe i okupatorsku demonstraciju moći poglavara tuđe crkve, sad žele terorizam pripisati onima koji su direktno zaslužni što je na Cetinju izbjegnuto građansko krvoproliće”, piše u objavi grupe građana Cetinja.

“Pozivamo marionetsku vlast da se batali pritisaka na građane i da se ostave pakovanja lažnih optužbi jer svako strpljenje ima granicu. Pored toga ovakvo lažiranje stvari ima za cilj produženje mjera nadzora ljudima koji su ni krivima ni dužnima za vrat stavili praćenje i mjere tajnoga nadzora koje bi uskoro trebale da isteknu. Te su staljinističke mjere politička kazna ove vlasti za svoje protivnike i neistomišljenike. Sad u Policijskoj akademiji spremaju nove snage za buduće obračune s crnogorskim građanima i patriotama.

“Dalje svoje sramotne ruke od građana koji su 4. i 5. septembra dostojanstveno i goloruki branili čast svoje ponižene države! A ako nećete, viđećete nas brzo na novome protestu”, zaključili su Cetinjani.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije