Povežite se sa nama

Društvo

IMA ZARAŽENIH KORONOM: Zavodu za hitnu medicinsku pomoć nedostaje kadar

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć (ZHMPCG) kazali su da uspijevaju da odgovore svakodnevnim zadacima tokom epidemije virusa korona, iako imaju hroničan nedostatak kadra i opravdana odsustva kolega zbog infekcije kovidom.

Formirana je i posebna kovid ekipa u kojoj se medicinari smjenjuju.

Iz Hitne za Dan ističu da imaju dovoljno zaštitne opreme i da se dinamika njihovih aktivnosti odvija bez problema.

Objašnjavaju da nijesu tačni navodi dijela Sindikata zaposlenih u toj ustanovi da otežano funkcionišu zbog odsustva direktora ustanove.

“Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Suad Numanović je iz opravdanih zdravstvenih razloga privremeno spriječen za rad. U njegovom odsustvu Zavodom rukovode pomoćnica direktora za medicinska pitanja i pomoćnica direktora za pravna pitanja u koordinaciji sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore. Ovakav način rada Zavoda ne remeti redovno funkcionisanje u eri pandemije Kovida-19, i pored hroničnog nedostatka kadra i izostanka zaposlenih usled kovid infekcije”, navode iz Zavoda.

Sve organizacione jedinice Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, kako su istakli, raspolažu dovoljnom količinom lične zaštitne opreme i dinamika svih aktivnosti se odvija bez poteškoća.

“Oformljena je i posebna kovid ekipa koja je smještena u Vatrogasnom domu u Podgorici u kojoj se zaposleni naizmjenično smjenjuju i na taj način svi učestvuju u procesu rada sakovid pacijentima, a Zavod za HMP daje značajan doprinos ukupnom zdravstvenom sistemu Crne Goreu cilju sprečavanja pandemije. Posebno ističemo i doprinos Zavoda kao podršku Institutu za javno zdravlje Crne Gore i drugim zdravstvenim ustanovama prilikom vakcinacije stanovništva od ove zarazne bolesti”, ističu iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Prema ranijim podacima iz Zavoda, sistematizacijom je propisano 145 radnih mjesta u toj ustanovi, a za nesmetano funkcionisanje u prosjeku nedostaje oko 40 medicinskih radnika.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije