Povežite se sa nama

Društvo

JADRANKA BARJAKTAROVIĆ: Prijave protiv nekoliko osoba zbog prijetnji na društvenim mrežama

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Pjevačica Jadranka Barjaktarović saopštila je da je direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu i načelniku Centra bezbjednosti Podgorica Milovanu Pavićeviću podnijela prijavu protiv određenih korisnika društvenih mreža koji su, kako je navela, imali aktivnosti protiv nje koje su je kao građanku i ženu uznemirile i izazvale osjećaj zabrinosti i straha, javili su podgorički mediji.

“Njihove objave i komentari prevazilaze kritiku umjetničkog stvaralaštva i slobodu izražavanja na koju svako ima pravo i prelaze u mržnju, drsko i neprimjereno ponašanje, vulgarnost i primitivizam, bezobzirno ponašanje uz najavu nasilja i pozivanja na linč jedne žene.

Zbog takvih aktivnosti osjećam se ugroženo i uznemireno. Imajući u vidu ukupne političko i društveno stanje, atmosferu podijeljenog društva i tenzija, dodatno sam zabrinuta za svoju i sigurnost najbližih”, kazala je ona.

Kako je kazala, takvim aktivnostima pridružile su se i osobe koje su pristalice nasilja i ekstremizma i koje otvoreno promovišu i opravdavaju ratne zločine i šire mržnju prema nepravoslavnim građanima.

“Pored sankcionisanja uznemirivanja i ugrožavanja sigrnosti, Crna Gora je shodno ratifikovanim međunarodnim standardima obavezna da sankcioniše govor mržnje prema ženama, seksističke komentare i omalovažavanje žena.

Nesporno je da ovo predstavlja nasilje nad ženama. Na dati način se ugrožava moja sigurnost, dostojanstvo i integriret kao i moje psihičko i emotivno zdravlje. Njihove aktivnosti imaju za cilj da me izlože strahu, isključenosti, nesigurnosti i diskriminaciji”, kazala je ona.

Pozvala je i nevladine organizacije koje su posvećene ženskim ljudskim pravima da prate ovaj slučaj.

“Povod za tako neprimjerene i neprijatne aktivnosti jeste emitovanje spota moje pjesme “Da je vječna Crna Gora”.

U opisu pjesme stoji “Dragi Crnogorci, Srbi, Albanci, Muslimani, Hrvati, Bošnjaci, Romi, Makedonci, Jevreji, Mađari, Slovenci…svi vi koji želite drugačiju Crnu Goru” što jasno ukazuje na karakter i prirodu pjesme i da nema govora da je usmjerena protiv bilo koga. Naprotiv, spot i tekst pjesme promovišu zajedništvo i ljubav prema svima, prema Nikšiću i Crnoj Gori i pjesma kao takva jednako pripada i Crnogorcima i Srbima koji vole svoju domovinu”, kazala je ona.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije