Connect with us

Društvo

KASALICA TVRDI DA JE OSLOBOĐEN SUMNJI ZA CRTANJE KARIKATURE: Najavljuje tužbu

Published

on

Nikšićanin Nebojša Kasalica objavio je na Facebook-u da je oslobođen sumnji da je on autor sporne karikature na kojoj je prikazana ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić u ponižavajućem seksualnom položaju sa sveštenikom.

On je napisao da su mu vraćeni lap top i telefon koji su mu prije dva dana zaplijenjeni i najavio tužbu protiv osoba koje su, kako je rekao, širile laži o njemu.

Društvenim mrežama kružila je fotografija skrinšota na kojoj je navodna prepiska između Kasalice i još jedne osobe kojoj, on navodno priznaje da zna ko je autor karikature na kojoj je Vesna Bratić. Prepisku su objavili i pojedini mediji.

Na spornoj karikaturi je prikazana Bratićka u ponižavajućem seskualnom položaju sa sveštenikom a njeno objavljivanje na društvenim mrežama su osudile brojne nevladine organizacije, političari i mediji. Karikatura je objavljena na društvenim mrežama.

Pojedini mediji su objavili da je Kasalica bio jedan od predvodnika litija u Nikšiću koje je organizovala Srpska pravoslavna crkva zbog Zakona o slobodi vjeroispovesti koji je u medjuvremenu izmijenjen glasovima nove parlamentrane većine.

Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić prvobitno je kao autora karikature ministarke optužio poznatog crnogorskog umjetnika Luku Lagatora, što je on dematovao i najavio tužbu protiv njega.

Ministarka Vesna Bratić je blisku Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) i ona je u regionalnoj javnosti prepoznata po izjavama da je “žena četnik”, kao i da je poznati pisac Boris Dežulović “ustaško smeće”.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije