Connect with us

Društvo

KNEŽEVIĆ: Da sam se ja sreo sa Simijanovićem, vjerovatno bih bio obješen ispred Skupštine

Published

on

Nakon sjednice Odbora za bezbjednost na kojoj je saslušan potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović zbog afere SimijanovićMilan Knežević iz DF-a, predsjednik Odbora, kazao je da je poklonjen poseban osvrt osnovanosti sadržaja medijskih navoda o susretu Abazovića i Smijanovića. Tokom sjednice otvorile su se i nove teme – a jedna od njih moguće kršenja tajnosti podataka.

“Obzirom da su se u toku rasprave otvorile mnoge teme, mi smo jednoglasno zakazali novo kontrolno saslušanje Abazovića i Vukšića u vezi sa mogućim kršenjem Zakona o tajnosti podataka. Saslušanje će biti održano krajem marta ili početkom aprila”, kazao je Knežević.

Nije mogao da komentariše šta je uradio Vukšić.

“On ima svoje saradnike. Mi smo se korektnosti radi čuli jutros i rekao je da će povući određena dokumenta koja je dostavio Odboru. Stav o gospodinu Vukšiću će zauzeti članovi Odbora”, naveo je Knežević.

Upitan da li ima osnova da se o tome obavijesti i uključi nadležno tužilaštvo, on kaže:

“To nije pitanje za mene. Da sam Katnić, to bih možda mogao da vam saopštim. Abazović je tek jedan u nizu koji se sretao sa Simjanovićem i to je ono što mogu da kažem. Među tim licima nisam ja. Da sam se ja kojim slučajem sreo sa njim bio bih vjerovatno obješen ispred Skupstine”, naveo je Knežević.

Ispred SD-a Ivan Brajović je nakon sjednice saopštio da je bilo priče i o 21 milionu koji je nuđen Abazoviću.

“Dotakli smo se mnogih tema. Govorili smo o 21 milionu, nastupu u Briselu koji je govorio o odnosima sa Kinom, ali ne želim duže o tome da pričam. Odgovori su bili iscrpni od potpredsjednika. Imaćemo značajan broj već planiranih kontrolnih saslušanja”, rekao je on i dodao da je za njega iskaz Abazović bio manje uvjerljiv.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije