Connect with us

Društvo

KOVAČINA PRIVEDEN PA PUŠTEN: Samo sam želio da zapalim svijeću u Cetinjskom manastiru

Published

on

(FOTO: AntenaM)

Nikšićanin Goran Kovačina, predsjednik NVO Komitski pokret, priveden je danas na Cetinju, pa pušten, nakon više od dva sata provedena u policijskoj stanici.

Kako je kazao u izjavi za Antenu M, nakon nalaganja badnjaka na Dvorskom trgu, sa grupom prijatelja, sa crnogorskim obilježjima, krenuo je u Cetinjski manastir da zapali svijeću.

“Tamo nas je dočekao kordon policije i rekli su nam da nam ne mogu dozvoliti da uđemo. Ja sam imao sa sobom zelenu zastavu vezenu, i ostali moji prijatelji imali su crnogorska obilježja. Ja sam pitao zašto ne možemo da uđemo, sve što želimo je da zapalimo svijeću u manastiru i ništa više. Jer, nalagali smo badnjake na Trgu, ali tamo nijesmo imali gdje da zapalimo svijeću. Policajci su nam rekli da u manastiru ima ljudi i da bi moglo doći do problema kad mi uđemo. Mi smo ponovili da ne želimo nikakve probleme”, kazao nam je Kovačina.

Nakon toga su mu policajci saopštili da mora sačekati da pitaju nadređene da li da ih puste, sa čime su se on i prijatelji saglasili. Pitali su kaže, koliko moraju čekati, rečeno im je – pola sata.

“Nije nam bio problem, rekli smo u redu i sačekali i više od pola sata. Nakon toga su nam rekli da nam je dozvoljeno da uđemo. Krenuli smo, ušli unutra i jedan čovjek, koji nije bio u svešteničkim odorama već fizičko lice, pitao nas je: “Đe ste pošli”, kaže Kovačina i dodaje da ga je to iziritiralo.

“Ja sam rekao: “Šta đe smo pošli, nije ovo Srbija da mi sa crnogorskim zastavama i obilježjima naše države ne možemo ući u crnogorski manastir da zapalimo svijeću i naložimo badnjak”, i rekao sam jednom momku koji je bio sa nama da snima. Rekao mi je da nema telefon, pa sam mu ja nudio moj i rekao “Evo ti moj telefon snimi ovu bruku”, na šta mi je on rekao da ne želi da snima. Ja sam onda bio malo i vulgaran prema njemu i rekao mu, između ostalog, da ne treba ni da bude tu, ni da dolazi, ako ne smije da snimi. E onda su mi prišli policajci i rekli da sam ja njih vrijeđao, a to se nije deslilo”, priča nam on.

Kako kaže, nakon toga pokušao je da objasni policajcima da ništa što je rekao, nije bilo upućeno njima, ali mu nijesu povjerovali već su ga odveli do policijskog automobila i rekli mu da uđe, što je on na početku odbio.

“Onda su me okrenuli i udarili po leđima i ubacili u automobil. Nakon toga sam dva sata stajao i čekao u policijskoj stanici. Nakon dva sata policijski službenik mi je prišao i pitao jesam li dobro, rekao sam da me bole leđa i da ne mogu da stojim. Upravo taj službenik, koji je od mene poslije toga uzeo izjavu, donio mi je stolicu, sjeo sam i nedugo zatim sam pozvan u kancelariju gdje sam dao izjavu. Nakon toga sam pušten i evo sada ću da idem u Hitnu da vidim šta mi je sa leđima”, kazao nam je on i dodao da je osim tih udaraca koje je dobio prije privođenja, policija prema njemu postupila korektno.

Povodom privođanja Kovačine oglasili su se i iz NVO Crnogorski obraz.

“Očito aktuelna apostolska većina, njen predvodnik i tuđinska duhovna vlast u Crnoj Gori, počela je na ovaj sveti dan obračun sa Crnogorcima.Za njihove naume i bal povampirenih apostolskih buzdovana i pendrek efendije, očito je već unaprijed pripremljeni scenario, počeo da se sprovodi na sveti dan”,  saopštili su.

Navode da podgrijavanje tenzija i netrpeljivosti na Badnji dan, a u susret najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, ne smije nikome da ide u korist, već mora se civilizovano i dostojanstveno, dozvoliti svakom vjerniku da ispolji i sprovede svoj vjerski i ljudski običaj.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije