Povežite se sa nama

Društvo

KRIVOKAPIĆ: Crnu Goru svi volimo podjednako i ponosimo se njenom slavnom prošlošću

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Svi Crnu Goru volimo podjednako i svi živimo za nju i njenu budućnost i ponosimo se njenom slavnom prošlošću, poručio je premijer Zdravko Krivokapić na svečanosti povodom Dana državnosti.

“Trinaesti jul je datum koji predstavlja osnovu bitisanja Crne Gore i put koji ona gradi u ovom periodu, a to je put budućnosti. Danas moramo biti svjesni i čuvati tekovine borbe našh predaka. Ne smijemo skrenuti sa puta antifašizma, koji je skupo plaćen i utaban, kao smjernica našim i nadolazećim generacijama”, kazao je Krivokapić.

Zato ćemo svjesno, kako je poručio, podsticati i raditi sve da u miru i blagostanju razvijamo skladan suživot u multietničkoj i građanskoj Crnoj Gori.

“Više nećemo dozvoliti da se Crnom Gorom vlada na bazi podjela, bratskog razdora i zloupotreba žrtvi. Međutim, i danas postije neodgovorni pojedinci koji dijele građane na “ove” i one”, na one koji više vole svojku državu i na one koji, navodno, izdaju. A istina je da svi Crnu Goru volimo podjednako i da svi živimo za nju i njenu budućnost i da se ponosimo njenom slavnom prošlošću. To je jedina istina i pred tom istinom neka zaćute oni koji siju mržnju, podrivaju podjele i zavažuju narod. Pobijediće Crna Gora i u ovoj borbi”, kazao je, između ostalog, Krivokapić.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić istakao je da ne postoji drugi datum u crnogorskoj istorji koji je tako dugo i složno slavljen.

“Nikada se na pravi način ne možemo zahvaliti ustanicima i učesnicima Narodnooslobodilačke borbe, koji su našu slobodu stavili ispred njihovih života”, naglasio je Bečić.

On je rekao je da u avgustu smijenjena vlast, a da oni koji su je preuzeli idu ruku pod ruku sa kodeksom univerzalnih vrijednosti koje simbolizuje 13. jul.

“To je prva etapa u našem demokratskom razvoju. U tom procesu naš saputnik mora biti antifažitam i moramo koračati ruku pod ruku sa kodeksom univertalnih vrijednosti. Zato je ovaj datum najprecizniji svetionik našeg puta za evropsku budućnost”, rekao je Bečić.

Na svečanosti su uručene i Trinaestojulske nagrade slikaru Tomislavu Pavićeviću i gitaristima Darku Nikčeviću i Srđanu Bulatoviću.

Svečanosti u Muzičkom centru prisustvuje državni vrh, predstavnici opozicije, poglavari vjerskih zajednica…

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije