Povežite se sa nama

Društvo

LJEKARSKA KOMORA: Žanka Cerović izabrana za predsjednicu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Na juče održanoj sjednici Skupštine jednoglasno je izabrano novo rukovodstvo u Ljekarskoj komori Crne Gore. Za predsjednicu je izabrana Žanka Cerović dok je Rajko Strahinja izabran za zamjenika predsjednika.

Na jučerašnjoj sjednici izabran je i novi Izvršni odbor koji čine: Nataša Tomašević, iz Doma zdravlja Podgorica, Zorica Babić iz Doma zdravlja Berane, Vesna Džuverović iz OB Pljevlja, Milica Marović iz Doma zdavlja Budve, Dušanka Milatović Perović iz OB Nikšić, Milena Petrović iz KCCG, Srđan Ilić iz privatne zdravstvene ustanove,  Rajko Strahinja zamjenik predsjednika, iz IJZCG, Žanka Cerović predsjednica iz KCCG.

Novoizabrana predsjednica Cerović iznijela je plan rada novog rukovodstva.

“Radićemo na uspostavljanju digitalnog atlasa ljekara, tj jedinstvene baze ljekara kako bismo mogli realno sagledati kadrovsku strukturu u zdravstvenom sistemu Crne Gore. Na taj način možemo sagledati koliki je stvarni deficit ljekara, u kojim oblastima postoji, u kojim ustanovama, koliko je opterećenje ljekara u odnosu na br stanovnika i broj pruženih uslug“, kazala je Cerević.

Carević je dodala i da će se raditi na uspostavljanju digitalne baze Kontinuirane medicinske edukacije, na izgradnji personalnih dosijea ljekara sa podacima o njihovoj edukaciji i profesionalnom napredovanju i angažovanju i dodatno naglasila da će jačati saradnju sa udruženjima pacijenata.

Naglašavaju da će Ljekarska komora aktivno učestvovati i na unaprjeđivanju socioekonomskog statusa ljekara i na osiguranju od ljekarske greške.

“Ljekarska komora okuplja sve ljekare u Crnoj Gori i može značajno pomoći pri donošenju normativa i protokola rada”, poručuju iz Komore.

Po završetku sjednice  Milena Popović Samardžić je zahvalila delegatima na ukazanom povjerenju i obavijestila Skupštinu da podnosi ostavku na mjesto predsjednice Skupštine istakavši da su se stvorili uslovi za normalan rad i funkcionisanje Ljekarske komore.

“Interes esnafskog udruženja mora biti iznad interesa bilo kog pojedinca i izrazila očekivanje da će Komora u buduće biti prepoznatljiva po svojim rezultatima, a ne po događajima koji su je pratili u proteklim mjesecima”, navode u saopštenju.

Kako je rečeno u saopštenju, Skupštinom Ljekarske komore Crne Gore presjedavaće Snežana Ćorac.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije