Connect with us

Društvo

MIHAILO: Molimo se svevišnjem da urazumi silnike koji su oteli naše svetinje

Published

on

Po drugi put u posljednjih sto godina crkva i narod, raspeti su na stub srama: Mihailo - Foto: cpc.org.me

Radujući se Božiću, očinskom ljubavlju grlimo svu svoju duhovnu đecu, ma đe bili, u zemlji ili rasijanju, poručujući im – Sad je vrijeme milosti, sad je vrijeme spasa, ujedinimo se oko svojih svetinja i Svete Crnogorske pravoslavne crkve (CPC), naveo je u Božićnoj polsnici mitropolit CPC Mihailo.

“U ove blage dane vlasti moraju da shvate da samo na temeljima pravde i božanske istine može carevati mir, bratstvo i dobra volja među ljudima. Molimo se svevišnjem da urazumi silnike koji su na pravdi boga oteli naše svetinje i spriječe nam vršenje službe na našim oltarima, i pokaže im put razumnog i pravednog rješenje crnogorskog crkvenog pitanja. Pozivamo ljude i braću koji o tome odlučuju da ne grade svoju sreću na bezakonju, otimanju naših svetinja, ponižavanju Crnogorske crkve i odricanju prava Crnogorcima da budu svoji na svome”, istakao je on.

Prema njegovim riječima pred CPC stoji odgovornost da doprinese miru, pravdi i bratstvu u zemlji.

“Obavezujemo smo pred gospodom, kao Crkva najbrojnijeg naroda, i ja lično kao njen Poglavar, da će nam to biti sveta dužnost da sačuvamo mir i ljubav među narodima i pripadnicima svih vjera, i da ćemo se svim srcem zalagati za sreću i napredak naše domovine”, naglasio je Mihailo.

Po drugi put u posljednjih sto godina, kako kaže, i crkva i narod, raspeti su na stub srama i stradanja. Pozvao je sve ljude dobre volje da im ukažu svaku moguću podršku da bi povratili naše manastire, crkve i kulturnu baštinu u vlasništvo naroda i države kojima su nezakonito izuzete iz vlasništva.

“U ove dane duboko žalimo i saośećamo sa svim žrtvama virusa korona i s onima koji pate za najbližima koji su postradali od njega. Iskazujemo najdublju zahvalnost svim medicinskim radnicima i onima koji se u ove dane bore za spas naroda od ove pošasti, i prizivamo božju blagodat na svima njima”, zaključio je Mihailo u Božićnoj poslanici.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije