Povežite se sa nama

Društvo

Milatović: Stoprocentna posvećenost Crne Gore spoljnoj politici EU

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Danas je potvrđena stoprocentna posvećenost Crne Gore spoljnoj politici Evropske uniji, što je i pohvaljeno od Evropske komisije i svih zemalja članica EU – kazao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

On je predvodio crnogorsku delegaciju na međunarodnoj konferenciji između Crne Gore i Evropske unije koja je održana juče u Briselu. Konferencija je, kako je navedeno u saopštenju, “bila dobra prilika za našu zemlju da kroz jasnu viziju prioriteta za naredni period potvrdi da je članstvo u Uniji njeno strateško opredjeljenje i ključni vanjskopolitički cilj”.

– Danas je bila veoma dobra prilika da otvoreno razgovaramo o svemu što je urađeno u prethodnoj godini otkada je nova Vlada počela mandat, o svim postignućima i opipljivim rezultatima u oblasti vladavine prava, na polju ekonomije kao i oblasti javne uprave. Ovo je bila i dobra prilika da predstavim Akcioni plan koji je Vlada usvojila prošle sedmice u kojem targetiramo sve prioritete prezentovane u posljednjem izvještaju EK, sa jasnom vizijom kako da se odnosimo prema njima kako bi sljedeći izvještaj o napretku, koji će biti objavljen u oktobru sljedeće godine, prepoznao progress koji ćemo napraviti – naveo je Milatović.

Iskazao je, kako je napisano, zadovoljstvo što je od “Evropske komisije i zemalja članica prepoznata posvećenost Vlade da ubrza process pregovora i što su pozvani svi akteri, uključujući i parlament kao i pravosudni organi, da potpomognu ubrzavanje procesa”.

– Uvjeren sam da će Crna Gora postići još bolje rezultate za vrijeme predsjedavanja Francuske – poručio je Milatović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije