Connect with us

Društvo

MILORAD DODIK: Četnici su zbijeg Srba na Kozari predali ustašama, kasnije su ti Srbi poklani u Jasenovcu (VIDEO)

Published

on

Predśednik Republike Srpske Milorad Dodik 6. novembra 2019. gostovao je na sarajevskoj N1 televiziji u emisiji Pressing.

Između ostaloga, voditelj Amir Zukić ga je pitao o njegovom odnosu prema četnicima. Dodik je rekao da prema četnicima ima negativan odnos, da je dosta članova njegove porodice stradalo u Jasenovcu i da su četnici pohvatali zbijeg Srba na Kozari te ih potom predali ustašama – koji su ih pobili u Jasenovcu.
Dodik je naravno rekao istinu, cijelu istinu, jer je tokom svog djetinjstva i mladosti slušao o tome svjedočenja preživjelih logoraša Jasenovca i preživjelih prognanika Kozare.
Ovo su riječi Milorada Dodika:
“Ja sam dijete Kozare, vaspitan na toj vrsti priče, i stradanju u Jasenovcu, koje je bilo enormno i moje porodice, sa svih strana, i sa strane moje majke i sa strane mog oca bilo je onih koji su stradali u Jasenovcu. . .
Nikada nisam mogao prihvatiti i negativan sam odnos imao prema činjenici da su četnici, recimo u vrijeme Kozare i 1942. na Kozari da su ušli i da su se borili protiv partizana i da su zarobili zbijeg koji su predali ustašama, koji su kasnije poklani bili u Jasenovcu. I to su egzaktne činjenice. Sa tim četnicima i takvim organizacijama koji su bili spremni da svoj vlastiti narod gurnu pod nož ustašama, apsolutno sam uvijek bio protiv.”
Možete pogledati iśečak iz emisije u kom Dodik govori o četničkoj pomoći ustašama (traje 01:14):

M.Ćosović

 

1 Comment

1 Komentar

  1. Aleksandar

    01.03.2021. at 04:23

    Sta .reci…komunista i skojevac…Oduvek sam imao lose misljenje o srbima preko drine..los narod.
    Dodik..sve o njemu je izneo…gradonacelnik
    Banjaluke…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije