Povežite se sa nama

Društvo

MITROPOLIT MIHAILO: Vlada uvrijedila Cetinjane po dva osnova

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo kazao je da je Vlada Crne Gore, polaganjem vijenca na grob kralja Nikole, uvrijedila Cetinjane po dva osnova.

– Prvi, svojevrsni je cinizam da ga polažu duhovni nasljednici onih koji su ga detronizirali i drugi, da ga polažu političari koji namjeravaju da suverenu državu svedu u status srbijanske kolonije – rekao je mitropolit CPC.

Odgovor je, kako je rekao, bio pravovremen i prigodan.

– Cetinjani su demonstrativno uklonili vijenac, inače ukrašen u bojama srpske zastave, i postavili odgovarajući, ukrašen u bojama crnogorske državne zastave – rekao je mitropolit Mihailo

Prema njegovim riječima, Vlada se ne bi usudila da na takav način ponizi Cetinje, “da klir cetinjske filijale beogradske patrijaršije, takvu veleizdajničku politiku ne inspiriše i daje joj ton”.

– Po prirodi poslanja, trebalo bi da razlikuje mali od smrtnoga grijeha – običnu uvredu od velizdaje sopstvene zemlje i naroda. A ona podržava Vladu koja radi upravo ovo drugo. Ta Vlada je ljubila prijestonu ikonu u crkvi na Ćipuru, kao Juda Hirsta, u njenom slučaju, dok vodi politiku izdaje Crne Gore za beogradske srebrnjake. Povijest joj to neće oprostiti. Pa se pitam kako će jednoga dana Bogu na istinu. Zato je savjetujem da ne gleda trun u oko svoga brata, kako čitamo i slušamo svakodnevno, nego da vidi brvno u svojemu – poručio je mitropolit Mihailo.

Izvor: Pobjeda

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije