Connect with us

Društvo

MJERE ZA TUZI: IJZ i Savjet razmatraju korekciju

Published

on

Institut za javno zdravlje (IJZ) i Savjet za borbu protiv koronavirusa će u narednih 48 sati, na osnovu novog presjeka epidemiološke situacije, razmotriti korekciju postojećih mjera za Tuzi, koje će važiti od ponedjeljka, saopštio je predsjednik te opštine, Nik Đeljošaj.

To je dogovoreno nakon sastanka Đeljošaja sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Azovićem i ministarkom zdravlja Jelenom Borovinić Bojović.

Mjere koje je Vlada donijela u srijedu, a prema kojima se zatvaraju ugostiteljski objekti u Tuzima, zvanično su stigle u tu opštinu.

“Razjasnili smo situaciju, argumentovali stavove i dogovorili da će u narednih 48 sati IJZ i Savjet, na osnovu novog presjeka epidemiološke situacije, razmotriti korekciju postojećih mjera, koje ce važiti od ponedjeljka”, naveo je Đeljošaj na Fejbuku.

On je kazao da je dogovorena intenzivnija saradnja Savjeta sa opštinama prilikom donošenja mjera, ali i da će zajadnički raditi na poštovanju epidiomoloških mjera.

Đeljošaj je kazao da su opština Tuzi i njeni građani primjer kako su se poštovale mjere u prethodnih 11 mjeseci i poručio da će doprinijeti da se još više popravi epidiomološka situacija u državi.

“U Tuzima, u zadnja tri mjeseca, imamo stabilnu epidemiološku situaciju zahvaljujući poštovanju mjera od naših građana, kojima se još jednom zahvaljujem”, naveo je Đeljošaj.

On je pozvao sugrađane da, do donošenja novih, poštuju mjere koje su na snazi.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije