Connect with us

Društvo

MONTENEGRO INTERNATIONAL: Vladajuća većina da se izjasni o Srebrenici

Published

on

Izjašnjenje o Srebrenici traže od predsjednika Skupštine i premijera - Foto: sos-childrensvillages.org

Nevladina organizacija (NVO) Montenegro International apeluje na aktuelno državno rukovodstvo da se jasno odredi prema, kako su kazali, pitanju oko kojeg je ujedinjen čitav civilizovani svijet, međunarodno-pravnoj kvalifikaciji zločina koji se dogodio u Srebrenici.

Klub poslanika Bošnjačke stranke podnio je Skupštini Crne Gore inicijativu za usvajanje rezolucije o priznavanju genocida u Srebrenici.

“Podržavamo ovu incijativu i zahtijevamo od svih članova Vlade, uključujući premijera i predsjednika Skupštine, da se javno izjasne po pitanju međunarodno-pravne kvalifikacije zločina koji se dogodio u Srebrenici. Da aktuelna parlamentarna većina svojim potpisom stane iza jednostavne i jasne tvdnje da je u Srebrenici počinjen genocid”, navodi se u saopštenju.

Na taj način, kako su kazali iz te NVO, prije svega će pokazati pijetet prema žrtvama srpskog terora u Srebrenici, poštovanje prema našim sunarodnicima, Bošnjacima i Muslimanima.

“Na taj način će se ograditi od svih pojedinaca koji prizivaju etničko čišćenje, promovišu veliku Srbiju, slave ratne zločince i šire mržnju prema nesrpskom stanovništvu u Crnoj Gori, na taj način poručiće i svim građanima Crne Gore, i svim inostranim adresama, da će zagovarati mir i međuetnički sklad, poštovati i promovisati različitosti, te da neće biti tolerancije za jezik mržnje i ratnohuškačku propagandu”, navodi se u saopštenju.

Ukoliko to ne učine, ukoliko prećute, kako navode iz NVO Montenegro International “znači da potvrđuju naše strijepnje i poručuju nam suprotno”.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije