Connect with us

Društvo

MUP: Pokrenućemo postupke ako ministri imaju dva pasoša

Published

on

Ukoliko Ministarstvo unutrašnjih poslova dođe do dokaza da pojedini ministri u Vladi imaju dvojno državljanstvo, ministarstvo će u njihovom slučaju pokrenuti postupak za gubitak crnogorskog državljanstva po sili zakona, kazali su Novoj M iz resora na čijem čelu se nalazi ministar Sergej Sekulović.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova nema podatak da li pojedini ministri u Vladi Crne Gore imaju dvojno državljanstvo. Ukoliko ovo ministarstvo bude imalo uvid u dokaz da pojedini ministri u Vladi Crne Gore imaju dvojno državljanstvo, isti će biti tretirani kao ostali građani, odnosno za iste će se po službenoj dužnosti pokrenuti postupak za gubitak crnogorskog državljanstva po sili zakona”, saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Novoj M.

Ovakav stav ministarstva pozdravili su iz građanske inicijative “21. maj”, koji su ranije najavili pokretanje inicijative za oduzimanje državljanstva ministrima Vladimiru Leposaviću, Milojku Spajiću, te ministarki Vesni Bratić, koja je dobila počasno državljanstvo za vrijeme prethodne vlasti.

”Međutim, mislim da je to samo fraza u slučaju MUP-a, imajući u vidu njihove politikantske i političke izjave, posebno ministra, koji je u prethodnom periodu dokazao da mu principijelnost nije baš odlika”, kazao je za Novu M izvršni koordinator Građanske inicijative “21.maj” Ljubo Filipović.

Filipović objašnjava i zbog čega se građanska inicijativa “21.maj” fokusirala na ovo pitanje.

”Ono čega se naša inicijative tiče, upravo su ministri, ali ne samo zbog činjenice da su u posjedu dva državljanstva, već i zbog člana zakona, koji se tiče ponašanja određenih ličnosti, koje imaju dva državljanstva, a koji svojim ponašanjem štete i škode nacionalnim interesima. Mislim da je to u slučaju i gospodina Spajića i gospodina Leposavića, kao i Vesne Bratić, više nego vidljivo, da oni svojim politikama štete ugledu Crne Gore”, poručio je Filipović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije