Connect with us

Crna Hronika

NAKON VIŠEMJESEČNOG SKRIVANJA: Uhapšen bratanić Andrije Mandića

Published

on

(FOTO: Ilustracija)

Danilo Mandić, bratanić Andrije Mandića, jednog od lidera Demokratskog fronta, uhapšen je danas u Podgorici, potvrđeno je Portalu Luča.

Za njim je 20. avgusta prošle godine bila raspisana potjernica.

Danilo Mandić tereti se za nedozvoljeno držanje oružja i municije. On je u avgustu, prilikom policijske racije u podgoričkom lokalu Riter, od sebe odbacio pištolj. Od tada je u bjekstvu.

Tada je  njegov stric, Andrija Mandić, saslušan u policiji.

U incident od 20. avgusta prošle godine, izbila je svađa i tuča više osoba u podgoričkom lokalu “Riter”, a Danilo Mandić je prijetio pištoljem P.K. i njegovom drugu F.F., koji je uspio da oduzme pištolj iz Mandićevih ruku i da ga preda obezbjeđenju kafića. Policiji je prijavljena tuča, nakon čega je identifikovan pištolj marke ,,frans polis” kalibra 7,65 mm (na slici) koji je imao metak u cijevi.

Istražitelji su utvrdili da je pištolj registrovan na treću osobu, kuma Andrije Mandića, koji mu ga je, kako je rečeno u izjavi pred policijom, ustupio prije koju godinu.

Tokom saslušanja, lider Nove je u policiji potvrdio da je lično preuzeo pištolj od svoga kuma, da to nije prijavio te da je pištolj držao u svojoj kući u Zagoriču, a potom je pištolj predao svom sinovcu Danilu.

Danilo Mandić važi za bezbjednosno interesantnu osobu i hapšen je više puta.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije