Connect with us

Društvo

NIKOLAIDIS: Između IN4S i Vijesti nema razlike

Published

on

Nikolaidis (FOTO: Autonomija)

Medijski savjet za samoregulaciju Crne Gore, pod pokroviteljstvom Glavnog grada i Sekreterijata za kulturu, organizovao je V Podgorički novinarski forum.

Andrej Nikolaidis, naš poznati književnik i kolumnista, kazao je mediji pod kontrolom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, portal IN4S i koncern Vijesti, reprodukuju matricu informacija koje su zajedno i kreirali.

“Između IN4S i Vijesti praktično nema razlike, umjesto fiktivne jer jedan je portal navodno ultranacionalistički, a drugi je navodno građanski. Pri čemu i jedan i drugi medij praktično sinhronizovano učestvuju u izmjeni karaktera građanske Crne Gore. Nema tu bilo kakvog iznenađenja, to je proces koji traje već duže od decenije”, rekao je Nikolaidis.

Naš pisac je rekao da koncern Vijesti manipuliše građanima Crne Gore, ubjeđujući ih u istovjetnost crnogorskog i srpskog nacionalizma, u potrebi pronalaska neke srednje struje.

“Danas nam Vijesti govore o nužnosti kreiranja nekog srednjeg, srpsko-crnogorskog identiteta. To uopšte nije novo i time se vraćaju na politiku DPS-a prije 1997. godine. To je potpuno logično, jer je rezultat puča 1989. i rezultat izbora prošlog ljeta ideološki istovjetan. Ideološki iste snage su došle na vlast i u oba slučaja pobijedio je velikosrpski nacionalizam. Pokazalo se da je to jedina ideološka snaga koja može da iznese smjenu vlasti u Crnoj Gori”, dodao je Nikolaidis.

Rekao je da katastrofalna greška napravljena onda kada je Pink na određeni način bio saveznik tadašnjim crnogorskim vlastima. I u periodu kada je isticano da odnosi sa Srbijom Aleksandra Vučića nikad nijesu bili bolji.

“To je vrsta političkog sljepila i grešaka koje moraju doći na naplatu. Pesimista sam, nikakav me gadluk više ne može iznenaditi, mislim da je Nik Kejv u pravu kad kaže: ,People ain’t no good’. Nužno je biti bestijalno glup ili bestijalno amoralan, pa tvrditi da je svaki nacionalizam isti i kako si protiv svakog nacionalizma i kako je na neki način crnogorski nacionalizam veći problem od srpskog”, rekao je Andej Nikolaidis.

Advokat i nekadašnji urednik magazina BiH “Dani” Senad Pećanin kazao je da se protiv Crne Gore vodi intenzivan političko-crkveni propagandni rat koji za cilj ima promjenu njenog građanskog  sekularnog karaktera.

Događaj  je otvorio gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković. On je kazao je da su negativni društveni fenomeni postali  dominantni obrasci  ponašanja.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije