Connect with us

Crna Hronika

NOVI DETALJI UBISTVA u ŠPANIJI: Ubice Peruničića odala rezervacija stola za troje

Published

on

Automobil koji su koristili osumnjičeni za ubistvo Baranina Miloša Peruničića, koji je ubijen u španskoj Marbelji 2. juna prošle godine u nastavku rata „kavčana“ i „škaljaraca“, vraćen je kompaniji za iznajmljivanje automobila 24 sata nakon zločina, utvrdil i su španski istražitelji, a prenosi portal niusdiario. es, piše Dan.

Iako ubice nakon likvidacijau kriminalnim obračunima obično zapale vozila koja su koristile, u ovom slučaju to nije bilo tako. Inspektori su pregledali ugovore dok nisu pronašli adresu kuće u Marbelji u kojoj su privremeno živjeli osumnjičeni za ubistvo Peruničića.

Španska policija riješila je ovo ubistvo hapšenjem tri osobe u Barseloni, od kojih su dvije imale hrvatska dokumenta. Ustanovljeno je da su radi o Nemanji Simiću, Nikoli Deviću i Dušku Šćekiću iz Beograda.

Prema navodima pomenutog portala, inspektori španske policije su utvrdili da je i pronađeni motocikl imao lažnu gibraltarsku registarsku tablicu i da je promijenjen VIN broj. Tada je bilo teško znati porijeklo vozila, mada nije bilo sumnje da je ukradeno.

Izvještaji policije takođe su pokazali da je drugi agent ranije prijavio prisustvo sumnjive osobe koja je vršila nadzor nad motociklom iste registracije.

Nekoliko svjedoka je policiji saopštilo da je ubica sa mjesta zločina pobjegao motociklom tipa skuter. Ubrzo nakon toga, jedan od istražitelja pronašao je sivi model motocikla Burgman. Nekoliko metara dalje, pored grmlja, pronašao je i crne rukavice.

Nakon identifikovanja vozila i pregleda ugovora koji su potpisali osumnjičeni, inspektori su pronašli nekoliko telefona koje su, kako sumnjaju, oni koristili.

“Nisu se mnogo nadali da će ti brojevi dati rezultate. Ipak, 26. juna, tri nedjelje nakon napada, jedan od tih terminala daje poslednji trag. Korisnik tog broja rezervisao je sto u piceriji u gradu blizu Đirone. Sto za troje”, objavio je niusdiario.es.

Kako je nakon ubistva prenio taj portal, oko tri po podne, muškarac je prišao žrtvi na pješačkom prelazu i s leđa u nju ispalio šest hitaca, nakon čega je pobjegao.

“Svjedoci su rekli da je napadač bio u plavoj košulji, sa kačketom i rukavicama. Kapa koju je nosio, a potom bacio u grm, bila je odlučujući trag”, objavio je španski portal.

Španska policija je za manje od mjesec dana rasvijetlila ubistvo muškarca u Marbelji.

“Uhapšene su četiri osobe, uključujući i dvojicu osumnjičenih počinilaca ubistva, koji su se nalazili u Barseloni, gdje su pobjegli nakon zločina. Druga dvojica uhapšenih bili su zaduženi za pokrivanje materijala u Barseloni i pokrajini Malagi. Istraga je započeta 2. juna, nakon ubistva. Službenici nacionalne policije brzo su povezali smrt sa sukobom kriminalnih klanova srpskog i crnogorskog porijekla, koji je započeo 2014. godine, nakon nestanka pošiljke kokaina. Efikasna istraga omogućila je identifikaciju osumnjičenih u roku od nekoliko dana nakon zločina”, saopštila je španska policija nakon hapšenja osumnjičenih u Barseloni.

Kako su objavili španski mediji, Peruničić je snimio poslednje trenutke svog života. Navodno, neposredno prije nego što je surovo likvidiran, snimao je zvučnu poruku u kojoj se u jednom trenutku čulo „neko puca“ i zvuk ispaljenih hitaca.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije