Connect with us

Društvo

NOVOGODIŠNJI PAKETIĆI: Direktor škole se izvinjava ako je poklon protumačen kao religijsko djelovanje

Published

on

Svi danoatori imali su svoj logo na donacijama: Poklon organizacije Sveti Pantelejmon - Foto: facebook

Direktor tivatske Osnovne škole “Drago Milović“ Predrag Šušić ne smatra da je došlo do kršenja propisa u slučaju kada je Bratstvo srpske pravoslavne omladine “Sveti Pantelejmon“ tamošnjim prvacima podijelilo novogodišnje paketiće uz koje je prikačilo letak te organizacije, iako u Opštem zakonu o vaspitanju i obrazovanju piše da u školama nije dozvoljeno religijsko djelovanje, piše Pobjeda.

“Nikakvih namjera ili religijskih djelovanja nije bilo. Ukoliko je neko to tako doživio, javno upućujem izvinjenje i molim za razumijevanje”, rekao je on za Pobjedu.

Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta kazali su da će se oglasiti o ovom slučaju čim budu imali odgovarajući odgovor.

Na spornom letku koji je uručen prvacima bilo je ispisano: “Blagosloveni praznici“, a u nastavku je otisnut logo ove organizacije, te njihov naziv na Fejsbuk i Instagram profilu.

“Sve organizacije koje su u prethodnim godinama obavljale donacije u našoj školi, bilo kog tipa, imale su svoj potpis (logo ili grb) na samoj donaciji (Porto Montenegro, Luštica development, Opština Tivat, Crveni krst, Caritas, Tika, Japanska ambasada i mnogi drugi), što se desilo i ovoga puta. Uz to, napominjem da je letak napravljen u vidu čestitke predstojećih praznika, a nikako promocije”, rekao je direktor Šušić za Pobjedu.

To što se krajem drugog kasifikacionog perioda desilo u Osnovnoj školi ,,Drago Milović“ u Tivtu, događaj je, koji bi trebalo da zabrine građane, intelektualnu javnost, a prevashodno one, koji su dio obrazovnog sistema Crne Gore, smatra, s druge strane, psihološkinja iz Udruženja psihologa Crne Gore Ranka Božović.

Bratstvo ,,Pantelejmon“ je, dodaje psihološkinja, odradilo svoj zadatak.

“No, neuporedivo više brine činjenica, da je ovo odrađeno uz, ili bez znanja uprave škole i da su na čin podjele reklamnog materijala u svom neznanju ili znanju, pristali oni, kojima su djeca povjerena, da ih obrazuju u duhu građanskih vrijednostii i na temeljima nauke, a to su učitelji i nastavnici “, zaključuje ona.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije