Connect with us

Društvo

OBRAD PAVLOVIĆ: Amfilohije brdsko brzinski i Joanikije helikopterski

Published

on

“CORUPTISSIMO IN REVPUBLICO PLURIMAE LEGES” U najpokvarenijoj državi najviše zakona!

“Za njih bi bilo bolje da Bog  ne postoji” rekao bi onaj “ustaša” Boris Dežulović.

Govori se da je Amfilohije svojevremeno na Cetinje stigao džipom, Joanikije helihopterom, a slijedeći će, nadam se uskoro, stići na primjer sa SPACE SHATLE-om.

Poodavno sam se, nakon najavljenog ustoličenja pitao šta bi to zapravo moglo da znači? Prisjetio sam se da je “stolica eufemizam za finalni proizvod velike nužde, na čije pominjanje profinjenije dame začepljuju uši, a na viđenje i nos. Način na koji je nečastivi nepomenik ustoličen veoma nalikuje na miropomazanje upravo tim finalnim produktom probavnog trakta. Zato je zabažđelo do neba, nadjačavajući efekat bačenog suzavca na građansku Crnu Goru.Uzaman su vapaji o prekomjernoj upotrijebi policijske sile, sve to za premijera, vicepremijera je potpuno beznačajno, važno je da je njihov “radosni” cilj ispunjen. Pitajte građane Cetinja, pitajte većinsku Crnu Goru, a njihov odgovor će biti osjećaj pomješane gorčine, prezira i gnušanja.

Pagtrijarh okupatorske crkve, takmičeći se u laganju sa Ivicom Dačićem, Aleksandrom Vulinom, Aleksandrom Vučićem (umalo da ga zaboravim) i još nekim  avlijanerima, pokuša da ukalja i unizi tron svetog Petra, postavljanjem nedostojnog, a zašto ne reći i priglupog mitropolita, kako bi to rekao Marko Vešović, – mitro polit pa zapalit. Veličina Cetinjskog sveca je znatno iznad nauma demonskijeh jer se sveti Petar posvetio velikim djelima, duhovnim i državničkim. Nije mu bilo potrebno posvećenje kakvo su imali Mace, Šiljkovi, Nikolaj Velimirović, Draža i paralaža.

Jednom kad se mitropolit slobodno prošeta gradom herojem u pratnji premijera i vicepremijera, priznaćemo im da su pobjedili. Međutim, siguran sam da se neće usudigti ni u pratnji 1800 policajaca, plaćenih Kerbera iza kojih ne stoje čak ni njihovi šefovi, čije se smjene najavljuju gromoglasnom šutnjom.

Mogu se zvaničnici, eksponenti srpskog sveta koliko hoće zoriti postignutim, ali će im Belvedere ostati kao opomena. okupljeni cvijet čojske i sojske Crne Gore stajao je na njenom braniku, tako da ptica perje ne bi iznijela. Trebalo bi to da bude opomena bahatim vlastodršcima, ali oni će prije pasti nego što im to dopre i do perifernih neurona, a centralne su im popile vrane, koje se  žale kako ostadoše žedne. Treba li boljeg dokaza od onog da Zdravkiša ne zna da izgovori ime koktela, koji je diletantskom fotomontažom “bačen” na policijskog službenika. Izgleda da bolje stoji sa nazivima koktela, koje svakodnevno konzumira u neograničenim količinama.A kad odvali neku  glupost tu je Dritanče da ispegla pa to ispadne još tupoglavije.

Nego važno je da ustoličismo nepomenika, a i da nam turistička sezona puni budžet, a korona drastično smanjuje broj korisnika budžeta.Ko preživi – ćutaće, jer ovo nikakvu priču ne zaslužuje.

Izgleda da mi je bila neophodna istorijska “distanca” od dva dana da kao direktni sudionik dešavanja na Cetinju pokušam da sagledam neke aspekte sveopšteg sunovrata, kreiranog u  prostituisanoj vezi SPC-a i srpskog sveta, a zna se šta se iz neprirodnog sexa okoti…!

1 Comment

1 Komentar

  1. real

    08.09.2021. at 13:02

    sve ziva istina jos samo da pojedinci ukapiraju mada i ne moraju
    bravo obrade

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije