Connect with us

Društvo

OMBUDSMAN OSUDIO NAPAD NA NOVINARE: Mora se efikasno odgovoriti na opasnu klimu nasilja

Published

on

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore osudio je napad na glavnog urednika Monitora Esada Kočana ističe da se ovakvi slučajevi moraju efikasno procesuirati i do kraja istražiti jer je to jedini put da se društvo odlučno i dugoročno izbori sa pritiscima na slobodno novinarstvo.

“Informaciju o još jednom napadu na novinara u Crnoj Gori primili smo sa zabrinutošću i razočaranjem što se kao društvo ovako učestalo suočavamo sa atacima na medijske poslenike”, navode u saopštenju.

Kako ističu, sve inicijative koje vode stvaranju bezbjednijeg okruženja za rad novinara nadležni treba da sagledaju u što kraćem roku i ozbiljno se posvete što hitnijem rješavanju problema u ovoj oblasti.

“Takođe, kao društvo moramo odlučnije odgovoriti i na opasnu klimu nasilja i netolerancije koja je zavladala u Crnoj Gori, a kojoj svjedoči i predmetni događaj ali i informacija o napadu na mladića iz Gusinja. Nažalost, došli smo u situaciju da više ne govorimo o kulturi dijaloga i toleranciji već o fizićkoj sigurnosti i opstanku onih koji drugačije pišu, misle ili govore”, zaključuju u saopštenju.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije