Connect with us

Društvo

PO VLADINOJ UREDBI: Smijenjeni Mugoša, Joković, Kovačević, Šaranović, Savović Baptista i svi njihovi pomoćnici

Published

on

(FOTO: zgrada Vlade Crne Gore)

Na osnovu Vladine uredbe objavljene u Službenom listu 5. januara ove godine smjenjeni su direktori Poreske uprave, uprava carina, za imovinu, za nekretnine i igara na sreću Miomir M. Mugoša, Vladan Joković, Blažo Šaranović, Dragan Kovačević i Milena Savović Baptista. Smijenjeni su i svi njihovi pomoćnici.

Direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević se nalazi u Istražnom zatvoru zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj. On je krajem prošle godine uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva i određen mu je pritvor do 30 dana.

Na osnovu Uredbe o izmjenama i dopuni uredbe o organizaciji i načinu državne rada državne uprave Poreska uprva i Uprava igara na sreću spojiće se u Upravu prihoda, a uprave za nekretnine i imovinu u Upravu za katastar i državnu imovinu.

“Direktorima Poreske uprave, Uprave za igre na sreću, Uprave za nekretnine i Uprave za imovinu, kao i licima koja vrše poslove visokog rukovodnog kadra u ovim organima, mandat prestaje danom stupanja na snagu ove uredbe”, objavljeno u Službenom listu od 5. januara 2021.

Poslanica DPS-a Suzana Pribilović je ranije danas saopštila da nova vlast nema zakonskog osnova za razrješenje direktora uprava, kao ni zakonskog razloga za prestanak njihovog mandata.

“Nova vlast na njih vrši nezakoniti pritisak da podnesu ostavke, a ako to ne učine, nova vlast će bez ikakvog osnovanog razloga i potrebe ukidati pojedine organe uprave, spajati ih, samo kako bi realizovali svoja politička obećanja i očistili upravu po dubini za svoje politički podobne kadrove”, kazala je Pribilović.

 

1 Comment

1 Komentar

  1. Limski_galiot

    12.01.2021. at 10:33

    Srbadija će vam doći glave. Tako vam i treba. Prethodna vlast je zbog bahatog i neodgovornog ponašanja dovela ovu zemlju u katastrofalnu situaciju. SPC je u CG konstantno radila da Crnogorce prevede u srpsku nacionalnu većinu.Sistematskim radom to je dalo rezultate i sada se Crnogorci isčuđavaju odaklen ovolika izdaja po svim administrativnim šavovima. “Srpski svet” u CG koji je školovan o trošku ove zemlje se sada pokazao kao krvni neprijatelj svega onog što karakteriše identitetsku kartu CG. Idu teška vremena za CG. Smiješna je epidemija covid 19 u odnosu na epidemiju koju širi svetosavska vlast u CG.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije