Povežite se sa nama

Društvo

POPA: Novinarima omogućiti da rade svoj posao

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa osudila je verbalni napad na novinara Javnog servisa Nebojšu Šofranca tokom dočeka boksera Petra Liješevića i istakla da se vrsta zlostavljanja koju je pretrpio novinar RTCG-a ne smije tolerisati.

Podsjećamo, menadžment i uredništvo Javnog servisa, povodom verbalnog napada i šikaniranja novinara Nebojše Šofranca, koji je bio na radnom zadatku, obratili su se ambasadama Evropske Unije, OEBS-a i zapadnih zemalja kojim su skrenuli pažnju na ugrožavanje bezbjednosti novinara Javnog servisa.

Popa se zahvalila generalnom direktoru RTCG Božidaru Šundiću na pismu koje joj je upućeno i istakla da se vrsta zlostavljanja koju je pretrpio novinar RTCG-a ne smije tolerisati.

Kako ključno ističe da se novinarima omogući da rade svoj posao bez ikakvih prijetnji nasiljem, uznemiravanjem ili zastrašivanjem.

“Nadležna tijela moraju da osiguraju efikasno praćenje svih slučajeva fizičkog i ververbalnog nasilja nad novinarima. Dalje, vlasti treba da promovišu okruženje pogodno za istraživačko novinarstvo i slobodu medija, što uključuje davanje čvrste podrške nezavisnim tijelima, novinarima, medijskim radnicima, tako što će odmah reagovati i javno osuditi govor mržnje i prijetnje i pokazati uzdržanost od vršenja političkog pritiska na novinare uključujući i putem javnih izjava”, kazala je Popa.

Ona je dodala da će, u kontekstu pristupanja pregovorima, delegacija EU u Crnoj Gori nastaviti da pažljivo nadgleda razvoj u ovoj oblasti.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije