Povežite se sa nama

Društvo

POZNATI METEOROLOG ZA GC: KRAJEM DECEMBRA OBILNE PADAVINE, MOGUĆ SNIJEG I NA JUGU!

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Poznati meteorolog iz Novog Sada Marko Čubrilo govorio je ekskluzivno za Glas Crnogorca.

On je za naš portal najavio da će zima u Crnoj Gori ove godine biti bogatija padavinama u odnosu na nekoliko prethodnih.

Ističe da su krajem mjeseca moguće obilne padavine, ali da poplava najvjerovatnije neće biti na širem području.

Zima će nad Crnom Gorom ove godine biti bogatija padavinama u odnosu na nekoliko proteklih obzirom da se očekuje češća pojava ciklona nad Jadranom, posebno krajem decembra i u prvom mjesecu sljedeće godine. Krajem decembra bi moglo biti i vrlo obilnih padavina ali poplava na širem području vjerovatno neće biti. Ipak, slivovi Pive, Zete i Morače mogu imati nagli porast vodostaja jer bi oko 25.12. uz obilnu kišu išlo i otapanje snijega ospod 1200mnv te je moguća pojava lokalnih izlivanja ili samo naglog porasta vodostaja.

On je kazao da nas u januaru očekuje hladnije vrijeme od prosjeka. Ističe da raste vjerovatnoća za pojavu snijega i u južnom dijelu.

U januaru 2022. godine se očekuje hladnije vrijeme od prosjeka za veću količinu padavina, a raste vjerovatnoća i za pojavu snijega i južnom dijelu države, dok bi sjever vjerovatno akumulirao i preko metra snijega posebno preko 900mnv. Drugi dio januara bi mogao donijeti jake mrazeve na planinama uz moguć mraz i na obali. Februar vjerovatno umjereniji uz prosječne padavine, na jugu kiša, a na sjeveru i dalje dosta snijega – kazao je Čubrilo za naš portal.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije