Connect with us

Crna Hronika

PRIZNAO: Kotoraninu za ubistvo majke 20 godina robije

Published

on

Kotoranin Pavle Peko Krivokapić (47), koji je 17. decembra 2019. godine na svirep način ubio svoju majku Savicu (68) u mjestu Cuce, sklopio je sporazum sa višim državnim tužiocem, na osnovu kojeg je osuđen na 20 godina zatvora. Portparol Višeg suda u Podgorici Aida Muzurović potvrdila je za Dan da je sporazum prihvaćen i da je presuda pravosnažna.

Prihvatanjem sporazuma, Krivokapić se odrekao prava na suđenje i prava na žalbu. Osuđen je na maksimalnu zatvorsku kaznu koja je predviđena za to krivično djelo.

Krivokapić je nekoliko dana prije ubistva došao sa majkom u Cuce kako bi obišli imanje i staru porodičnu kuću.

Na dan ubistva, odveo ju je u šumu u blizini porodične kuće, a potom je jednim predmetom više puta udario po glavi i tijelu, da bi joj nakon toga stavio metalnu kantu preko glave, nastavljajući da je udara, usljed čega je starica trpjela bolove i strah jakog intenziteta, usled kojih je nastupila smrt.

Slučaj su policiji prijavili komšije i rodbina Krivokapića, kojima je bilo sumnjivo što se Savica izvjesno vrijeme nije pojavljivala, a znali su da je došla u selo na nekoliko dana.

Nakon višesatne pretrage kuće i imanja, uključujući i okolni teren, pronađeno je njeno unakaženo tijelo.

Leš je bio prekriven kamenjem i sakriven u niskom rastinju.

Istražitelji su utvrdili da je Krivokapić nakon ubistva majke oprao ruke i presvukao se, a potom njeno tijelo tokom noći odvukao 200 metara od kuće i sakrio ga u žbunju.

Na saslušanju je kazao da je kobnog dana sa majkom pričao o stvarima koje ga proganjaju cijeli život jer je imao određene sumnje, ali nije mogao pričati o samom činu ubistva.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije