Connect with us

Društvo

PROŠLE GODINE: Za nasilje u porodici sedam godina zatvora

Published

on

Za nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici tokom prošle godine izrečeno je ukupno sedam godina, devet mjeseci i 14 dana kazne zatvora, piše Dan.

Kako je početkom marta saopšteno iz Osnovnog suda u Podgorici, zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici pred ovim sudom je lani formirano ukupno 66 predmeta, dok je u 2019. godini bilo formirano 77 predmeta u kojima je izrečeno ukupno 12 godina, 9 mjeseci i 29 dana kazne zatvora.

“U 2020. godini, od ukupno 66 predmeta, pred prvostepenim sudom završeno je 45, u kojima je krivim oglašeno 45 lica, i to na način što su 22 lica osuđena na kaznu zatvorau ukupnom trajanju od sedam godina, devet mjeseci i 14 dana, 21 licu je izrečena uslovna osuda, jednom licu kazna rada u javnom interesu i zabrana približavanja, jednom licu mjera bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog liječenja u zdravstvenoj ustanovi, dok je u jednom predmetu donijeta oslobađajuća presuda”, navode.

Ostali predmeti su i dalje u toku.

“U 2019. godini, pred ovim sudom je bilo u toku 77 predmeta, pri čemu je krivim oglašeno 71 lice, i to na način što su 23 lica osuđena kaznom zatvora u ukupnom trajanju od 12 godina, 9 mjeseci i 29 dana, pet lica na kaznu rada u javnom interesu, jedno lice na novčanu kaznu, dok je 37 lica dobilo uslovnu osudu, a jednom licu je izrečena mjera bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog liječenja na slobodi”, saopštila je sudija i portparol podgoričkog ODT-a Ivana Becić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije