Povežite se sa nama

Društvo

QUEER MONTENEGRO: Hitno ispitati i procesuirati napad na LGBTIQ osobu

Objavljeno

-

Ilustracija: Queer Montenegro
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

„Queer Montenegro” najoštrije osuđuje napad na štićenika skloništa za LGBTI osobe koji se sinoć desio u Podgorici, ističući da su LGBTIQ osobe sve češće žrtve homofobičnog i transfobičnog psihičkog i fizičkog nasilja.

https://portalluca.me/jokic-brutalno-pretucen-i-opljackan-clan-lgbt-fouma-progres/

„Ovaj trend je jednako zabrinjavajući kao nereagovanje javnosti na porast homofobije i transfobije u društvu. Zahtijevamo punu adekvatnu i blagovremenu istragu svih aspekata ovog napada, u skladu sa zakonom. Pozivamo nadležne institucije da nastave da rade svoj posao u korist svih građana i građanki Crne Gore i da oštro osude sve fizičke i verbalne napade na članove LGBTIQ zajednice. Povrijeđenoj osobi želimo brz i uspješan oporavak i stojimo na raspolaganju za svaki vid pomoći i podrške, uključujući i besplatnu pravnu pomoć koju naša organizacija pruža LGBITQ osobama koje su žrtve nasilja, diskriminacije ili drugih incidenata povezanih uz seksualnu orijentaciju, rodni identitet ili polnim karakteristikama”, navedeno je u saopštenju.

Zahtijevaju da ovaj napad, ali i ukupan porast nasilja i netrpeljivosti u društvu prema drugom i drugačijem, te rastuću homofobiju, transfobiju i mizoginiju osude sve osobe od autoriteta u društvu, posebno akteri političke scene, te premijer, predsjednik Skupštine Crne Gore, svi članovi i članice Vlade, kao svi/e poslanici/e u Skupštini Crne Gore.

„Na kraju ponavaljamo da nas svaka mržnja, nasilje i otpori jačaju i da nikada nećemo pognuti glavu pred hofobijom, transfobijom, mizoginijom i rastućim nacističkim i fašističkim strukturama u društvu”, zaključili su iz NVO „Queer Montenegro”.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije