Connect with us

Društvo

SANACIJA PLAŽE NA ADI: Stanje kod objekata Nudističkog naselja nikad lošije

Published

on

Na Adi Bojani nastavljeno je sa radovima na sanaciji erozije plaže. Kako je prve napere odnijelo nevrijeme, veći dio vreća, koje će pomoći da se spriječi dalje širenje erozije, ponovo se postavljaju.

„Imamo još 2 ipo mjeseca, u kojima je uobičajeno da bude jakih južnih vjetrova i talasa, tako da mislim da naper koji je na plaži neće zaštititi dalje širenje erozije i naše objekte”, objasnio je direktor Ucinjske rivijere Bojan Đakonović.

Stanje kod objekata tamnošnjeg nudističkog naselja gore je nego što je bilo do sada, kazao je Đakonović. Vila koja je bila na suvom, trenutno je pod vodom. Šteta je procijenjena na nekoliko stotina hiljada eura.

“Šteta na našim objektima je 297.000 eura. Mi smo taj elaborat, koji je sačinjen prije nekoliko dana, proslijedili Vladi i nadležnom ministarstvu sa molbom da, u što hitnijem roku, odgovore na naš zahtjev. Dakle, da nam pomognu u sanaciji tih objekata, izgradnji restorana i odvođenju šuta – materijala koji je nastao rušenjem objekata na našem imanju”, rekao je Bojović.

Direktor Ulcinjske rivijere smatra da će trebati dosta novca da se pričinjena šteta sanira. Pozvao je državu da pomogne u izgradnji restorana na Adi Bojani. Bez njega, kako je kazao, ne mogu funkcionisati tokom turističke sezone.

„Moraće se uložiti neka sredstva da bi se novi restoran napravio i bio u funkciji za sljedeće ljeto ”, poručio je Bojović i dodao da će učiniti sve da spremno dočekaju turiste.

„Naši radnici intezivno rade na čišćenju ostrva i pripremamo se za sezonu. Tako da, ljubitelji Ade i oni gosti koji su navikli da dolaze na Adu sigurno će dočekati Adu spremnu i ovoga ljeta”, poručio je direktor Budvanske rivijere.

Mediabiro

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije