Connect with us

Društvo

SD: Najstarija ljevičarska partija na političkoj sceni Crne Gore uputila prvomajsku čestitku građanima

Published

on

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević uputio je prvomajsku čestitku građanima Crne Gore.

“Praznici poput Dana rada uvijek su dobra prilika da se podsjetimo što smo zajedno, kao društvo, političke partije ili pojedinci uradili da onima koji stvaraju u našoj zemlji svakodnevni život bude kvalitetniji, da imaju bezbrižnu mladost i sigurnu starost. Socijaldemokratska partija, kao najstarija ljevičarska partija na političkoj sceni Crne Gore, se u proteklih godinu dana trudila da problemi i izazovi sa kojim se suočavaju svi građani naše zemlje budu u fokusu našeg društva i političke scene”, naveo je Konjević.

Dodao je da se, nažalost, neke druge teme su postale dominante, ali je SDP istrajao da kroz javno djelovanje i kroz zakonodavnu aktivnostu doprinesemo da se usvoji nekoliko bitnih zakonskih rješenja.

“U protekloj godini je poslije snažne kampanje koju smo vodili usvojen inovirani Zakon o penzijsko-invalidskom osiguranju, kojim su značajno poboljšani uslovi za buduće i sadašnje penzionere, a povećana je i minimalna penzija. Takođe, snažno smo se borili za povećanje minimalne plate i predstavlja nam zadovoljstvo što će se i to ostvariti za par mjeseci. Nažalost nije bilo političke volje da se ostali zakonski akti koje smo predlagali usvoje, ali će SDP insistirati na paketu od 12 reformsko-socijalnih zakona koji su u skupštinskoj proceduri, kako bi se smanjili porezi i doprinosi na plate, povećala primanja zdravstvenih radnika, smanjile akcize na gorivo i stopa PDV na struju i pomogla mala i srednja preduzeća”, istakao je Konjević.

Prema njegovim riječima, borba za dostojanstven život svakog građanina Crne Gora mora postati središnja tema društva.

“SDP će kao i do sada dati puni doprinos da do toga dođe. Naša partija će, kao i do sad, ostati pouzdan partner sindikatima i radničkim udruženjima u borbi za njihova prava. Zbog toga svim građanima Crne Gore, s poštovanjem i iskreno, u ime Socijaldemorkatske partije i svoje lično želim srećan Prvi maj”, zaključio je Konjević u čestitci.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije