Connect with us

Crna Hronika

SDT: Advokatima Piletiću i Miloševiću i biznismenu Đuraševiću određeno zadržavanje

Published

on

Advokatima, Vladimiru Miloševiću iz Bara i Đorđiju Piletiću iz Podgorice i biznismenu, Miomiru Đuraševiću sa Svetog Stefana određeno je zadržavanje do 72 sata nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu, pišu Vikend novine.

Protiv njih je Specijalno policijsko odjeljenje podnijelo nadležnom tužilaštvu krivičnu prijavu zbog sumnje da su učestvovali u organizovanom pranju novca u iznosu od nekoliko miliona eura, ali i da su počinili krivično djelo utaja poreza. Kako sumnjaju inspektori, oni su pomenuta djela činili uglavnom za strance, a prvenstveno za Ruse.

Službenici policije izvršili su pretres njihovih kancelarija u Podgorici, Baru i Budvi, odakle su izuzeli dokumentaciju. Inače, dugogodišnji klijent advokata Piletića (supruga sutkinje Apelacionog suda Seke Piletić) i Miloševića bio je bivši izvršni direktor KAP-a Andrej Kuznjecov.

Osim toga, Kuznjecov je važio za prvog čovjeka milijardera Olega Deripaske u Crnoj Gori.

Milošević, Piletić i Đurašević u prvom momentu pozvani su da daju izjave u svojstvu građana, a nakon saslušanja Đurašević je uhapšen i određeno mu je zadržavanje, kao kasnije i Miloševiću i Piletiću.

Prema nezvaničnim saznanjima, inspektori “češljaju” brojne transakcije, te ugovore o zajmu, koje su ova lica međusobno sklapala u kraćem intervalu prije više od 10 godina.

Sumnja se da je zajedno sa njima u svemu učestvovala još jedna osoba koja nije državljanin Crne Gore.

Dosadašnji nalazi navodno pokazuju da se radi o sedam-osam spornih ugovora o zajmu u kojima su tri crnogorska državljanina i jedna osoba iz inostranstva međusobno pozajmljivali više od 800.000 eura. Inspektori sumnjaju da je dio novca navodno bio ulagan kao osnivački ulog za određene crnogorske firme, da bi potom bio podizan sa računa tih privatnih kompanija.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije