Connect with us

Društvo

U SVOJSTVU GRAĐANINA: Hrapović saslušan prekjuče zbog vakcina

Published

on

Specijalno državno tužilaštvo saslušalo je prekjuče bivšeg ministra zdravlja Kenana Hrapovića u sklopu istrage povodom optužbi o propustima zbog kojih je došlo do kašnjenja i zastoja u nabavci vakcina.

 

Tu informaciju za Dan je potvrdio i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić. On nije želio da saopštava više detalja kako ne bi narušo istragu.

Hrapović je potvrdio da je u bio u Specijalnom državnom tužilaštvu, gdje je pozvan u svojstvu građanina.

On je kazao da je tužiocu dao izjavu povodom optužbi aktuelne ministarke zdravlja, ali nije želio da iznosi detalje razgovora.

“Tačno je da sam juče u svojstvu građanina bio kod specijalnog tužioca, ali to je sve što tim povodom želim da kažem”, kazao je u kratkom telefonskom razgovoru Hrapović.

Hrapović je saslušan u svojstvu građanina, a tužilaštvo će ocijeniti da li je u njegovom postupanju bilo elemenata krivičnog djela.

U svojstvu građanina biće saslušana i aktuelna ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Prema saznanjima Dana, Hrapović je negirao da je propuštanjem službene radnje izazvao zastoj u pregovorima o nabavci vakcina protiv kovida.

Prezentovana mu je dokumentacija koju je dostavilo Ministarstvo zdravlja, a na osnovu koje se vidi da krajem avgusta nije odgovorio na mejl kojim je trebalo da potvrdi nabavku vakcina iz Poljske.

Kako saznaje Dan, on je tužiocu predočio dio dokumentacije koju on posjeduje. Hrapović je ispitivan povodom optužbi koje je 11. januara ove godine iznijela Borovinić Bojović.

Iz Specijalnog tužilaštva Danu je saopšteno da već dva mjeseca ispituju da li su te optužbe osnovane i da su tim povodom juče i prekjuče obavili saslušanja.

Ministarka zdravlja je iznijela podatke koji ukazuju na, kako je kazala, nepravilan i nezakonit rad bivšeg ministra zdravlja i direktora Fonda za zdravstveno osiguranje, gdje se može raditi o krivičnom djelu iz stvarne nadležnosti SDT-a, koje je nadležno za krivično gonjenje javnih funkcionera za krivično djelo zloupotreba službenog položaja i ugrožovanje javnog zdravlja.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije