Connect with us

Društvo

SEKULOVIĆ O NAJAVLJENIM PROTESTIMA: Sada nije vrijeme za masovna okupljanja

Published

on

Pozvao da se vodi računa o poštovanju ljudskih prava: Sekulović - Foto: Vlada Crne Gore

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović pozvao je građane da odustanu od masovnog okupljanja, koje je planirano za ponedjeljak u 12 časova ispred Skupštine Crne Gore i da “svoje političke stavove iskažu kroz forme koje poštuju zdravstvene mjere”.

“Povodom poziva na javno okupljanje na društvenim mrežama, koje je zakazano za sjutra u 12h, ispred zgrade Skupštine Crne Gore, podsjećam da su masovna okupljanja zabranjena zbog epidemioloških mjera u cilju zaštite zdravlja stanovništva. Poštujem i ohrabrujem pravo na izražavanje političkog stava, ali sada nije vrijeme za masovna okupljanja, bitno je da sačuvamo zdravlje i sigurnost”, saopštio je Sekulović.

On je rekao da kršenje zakona treba sankcionisati, ali poziva i da se vodi računa o “potpunoj zaštiti ljudskih prava”.

“Uprava policije će djelovati preventivno, što je najbitnije ali će, u slučaju potrebe, preduzeti neophodne mjere u cilju očuvanja stabilnog javnog reda i mira i zaštite bezbjednosti svih građana Crne Gore”, istakao je Sekulović.

Naveo je i da je siguran “da ćemo, kao društvo, pokazati zrelost i izbjeći incidentne situacije koje ne idu na ruku nikome”.

“Već nas udaljavaju od težnji da gradimo društvo u kojem se problemi prevazilaze kroz dijalog. Naš cilj je da, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, svim građanima obezbijedimo jednaku zaštitu bezbjednosti”, zaključio je Sekulović

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije