Connect with us

Društvo

SIMOVIĆ: Subvencije za stambene kredite građana

Published

on

Predsjednik Opštine Nikšić, Milutin Simović, potpisao je ugovor sa NLB bankom o kreditu za realizaciju projekta Nikšić je moja adresa, kojim će biti obezbjeđene subvencija građanima za riješavanje stambenog pitanja.

Iz Opštine je saopšteno da je NLB banka ponudila najpovoljnije kreditne uslove na osnovu javnog poziva za učešće u realizaciji projekta koji će građanima omogućiti da po veoma povoljnim uslovima riješe stambeno pitanje.

Danas je, kako je navedeno, raspisan i javni poziv za korisnike, koji će trajati 15 dana, a u toku je javni poziv za ponuđače stanova.

Iz Opštine su pozvali zainteresovane da iskoriste povoljnosti projekta „Nikšić je moja adresa“ i ukazali da je posebna pažnja usmjerena na mlade bračne parove, a u prioritetne ciljne grupe su osobe sa invaliditetom, samohrani roditelji, kao i domaćinstva sa djecom sa smetnjama u razvoju.

Među prioritetnim grupama su i zaposleni u javnom zdravstvu, kao “izraz posebne brige i zahvalnosti za uložene napore tokom trajanja pandemije COVID – 19”.

“Kamatna stopa u visini do 2,5 odsto na godišnjem nivou biće konkurentnija u odnosu na sve državne projekte do sada, a ročnost otplate će biti do 25 godina”, ocijenjeno je iz lokalne uprave.

Namjera projekta, kako su ukazali, je da se obezbijede povoljna kreditna sredstva i po ročnosti, i kamatnoj stopi, kako bi mjesečna rata bila manja od mjesečne kirije koja se izdvaja za iznajmljivanje stana.

Sredstva za realizaciju projekta planirana su budžetom Opštine Nikšić u iznosu od 350 hiljada EUR.

Iz Opštine je ukazano da je njihov zadatak da kreiraju povoljan ambijent za život i rad svih građana, a da je rješavanje stambenog pitanja jedna od osnovnih životnih potreba kojoj su posvetili posebnu pažnju.

“Cilj projekta je da mladi kadrovi ostanu u Nikšiću i doprinesu razvoju svog grada. Želja nam je da svako od njih ima svoju adresu u Nikšiću, svoj krov nad glavom i sigurnost”, naveli su iz lokalne uprave.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije