Connect with us

Društvo

SJUTRA ODLUKA O IZVRŠNOM DIREKTORU “TO MONTENEGRO”: Todorović siguran kandidat, bez političkog kadra u bordu

Published

on

Ilustracija: Pixabay

Vlada će u četvrtak donijeti konačnu odluku o izvršnom direktoru i odboru direktora nove nacionalne avio-kompanije To Montenegro, saopštili su juče iz Ministarstva finansija.

Komisija za utvrđivanje prijedloga liste kandidata za članove odbora direktora i izvršnog direktora u DOO To Montenegro utvrdila je ko su kandidati koji ispunjavaju zakonske uslove i posjeduju potrebne kvalifikacije.

Prema informacijama Dana, za izvršnog direktora nove nacionalne avio-kompanije biće imenovan Predrag Todorović. On je više od deceniju u evropskoj avijaciji. Prema podacima sa njegovog linkdin profila, Todorović je od 2010. do 2018. godine radio u Pro sky France, kompaniji koja iznajmljuje avione za cijeli svijet, dok je od tadau Citizen plane. To je firma koja ima platformu preko koje se prodaju sjedišta svih avio-kompanija koja nisu prodata. Moderni softveri te kompanije traže prazna mjesta i nude na internetu.

Todorović je radio na poslovima prodaje i napredovao sve do izvršnih funkcija. Na svom profilu je naveo i da se bavio vaterpolom. Izbor Todorovića za izvršnog direktora ne bi trebalo da bude doveden u pitanje, prema informacijama Dana.

Iz izvora bliskih Vladi, Dan saznaje da će jedan od članova borda biti stranac. Riječ je o državljaninu Italije, koji je poslao CV na konkurs za izbor članova borda direktora nove kompanije.

Takođe, kako su saznali, u novoj avio-kompaniji neće biti političkih kadrova.

Iz Ministarstva finansija su naveli da su u Komisiji koja je birala članove borda i izvršnog direktora ministar finansija Milojko Spajić, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, ministarka javne uprave Tamara Srzentić i ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić.

Ništa od letova do 20. februara

Dok Vlada formira novog avio-prevoznika, u Montenegro Airlinesu ne prestaju problemi.

Račun tog preduzeća blokirala je i Međunarodna institucija za telekomunikacije u avijaciji (SITA) zbog duga od preko 100 hiljada eura.

To dodatno komplikuje plan MA da obnovi letove, kako ne bi izgubio licence i slotove.

Zbog problema sa SITA, MA, prema pouzdanim informacijama Dana, neće poletjeti do 20. februara.

Preduslov za polijetanje je da plate taj dug.

 

1 Comment

1 Komentar

  1. Dante

    03.02.2021. at 07:19

    Sprdnja, to je dijete koje je prije koju godinu tek zavrsilo skolivanje. Silno iskustvo da bude na celu nacionalne kompanije! Ali profil odgovara ovim smijesnim djecacima apostolima iz Vlade, bice neciji drug ili zet, rodjak, momak….Bog nam upomoc, sto bi oni rekli

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije