Povežite se sa nama

Društvo

Sjutra u Skupštini: Krivokapić i Spajić na mala vrata uvode usvajanje djece od strane istopolnih zajednica

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Premijer Zdravko Krivokapić i ministar finansija i socijalnog staranja Mickej Spajić na mala vrata uvode mogućnost usvajanja djece od strane istopolnih zajednica tako što će se u skupštinskoj proceduri sjuta naći i predlog zakona o izmjeni Zakona o Socijalnoj i dječijoj zaštiti.

Naime, u zakonu koji će se sjutra naći u skupštinskoj proceduri navodi se da:

“Porodicu čine bračni, odnosno vanbračni supružnici i djeca ( bračna, vanbračna, usvojena i pastorčad), partneri u zajednici života lica istog pola i djeca koju partneri izdržavaju u skladu sa zakonom kojim se uređuje životno partnerstvo lica istog pola, srodnici u pravoj liniji bez obzira na stepen srodstva, srodnici u pobočnoj liniji uključujući i druge srodnike koji zajedno žive, dijete koje ne živi u porodici ako je na redovnom školovanju u srednjoj školi, do kraja roka potpisanog za to školovanje i bračni supružnig, odnosno partner u zajednici života lica istog pola bez obzira gdje živi.”

 


Vučurović: Kap koja preliva čašu

Na ovaj predlog izmjenu zakona regaovao je i poslanik Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore Jovan Jole Vučurović koji je kazao da bi usvajanje ovih izmjena zakona predstavljalo “kap koja preliva čašu”.

 

“Zaista zabrinjavajuće djeluje ovo što je upisano u predlogu zakona i ministar i vlada su dužni da podrobno objasne o čemu se radi i kakva su ovo nova ,,gledanja” i definicije porodice. Nadam se da ovo nije pokušaj da se pod firmom nekog predloga zakona, dozvoli usvajanje djece istopolnim partnerima. Zaista je bilo i previše poigravanja sa tradicionalnom vrijednostima CG i sa onim što je njena suština. I sami zakon o istopolnim zajednicama je bila jedna lakrdija, a ovo bi bila kap koja preliva čašu. Jasno je da se moramo zalagati za prava i slobode svih građana, ali ne nauštrb temeljnih vrijednosti. Ovdje se izgleda sve i svašta pokušava ugurati pod izgovorima koji uvijek u sebi sadrže priču o evropskim vrijednostima, što je jedna najobičnija magla i vrijeme je da se po nekim pitanjima kaže dosta.”

Lično sam u Skupštini, prilikom usvajanja zakona o istopolnim zajednicama od strane DPS i još nekih, upozorio da je nakon toga sljedeći potez pojedinih krugova u Briselu i Podgorici da se njima dozvoli usvajanje djece, i to zaista moramo zaustaviti. Dakle, neću da prejudiciram, ali ovako napisana tačka u zakonu mi liči upravo na to.

Svojevremeno je mitropolit Amfilohije kazao da sami zakon o istopolnim zajednicama predstavlja “bezbožne brakove koji uništavaju porodicu i svetinju braka”. Mitropolit je kazao da se i “na Crnu Goru proširio zli duh Julijana Apostate bezbožnog, koji je zavladao Evropom, a koji se pojavljuje i kroz borbu protiv rađanja djece”.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije