Connect with us

Crna Hronika

SKLOPLJEN SPORAZUM: Policajcu pola godine zatvora za pokušaj ubistva

Published

on

Policijski službenik Danijel Živković, osumnjičen za pokušaj ubistva na mah Novosađanina Stefana Abrlića, sklopio je sporazum o priznanju krivice sa Višim državnim tužilaštvom i osuđen je na pola godine.

Taj policajac je bio jedan od učesnika incidenta u diskoteci ”Win” u Tivtu.

Kritične noći došlo je do sukoba mladića iz Novog Sada i Vrbasa sa radnicima obezbjeđenja diskoteke. Tada je Novosađanin ranjen, a metak koji je, prema sumnjama policije, ispalio Živković nanio je Abrliću prostrijelnu ranu u predjelu glave.

Teške tjelesne povrede zadobio je i radnik obezbjeđenja B.V. (30), koji je više puta udaren čekićem u glavu.

Državni tužilac Tatjana Begović i okrivljeni Danijel Živković saglasni su da Viši sud u Podgorici okrivljenom za krivično djelo ubistvo na mah u pokušaju izrekne kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci.

“U kaznu mu se ima uračunati vrijeme provedeno u pritvoru i da se isti obaveže da na ime naknade pričinjene nematerijalne štete uplati novčani iznos od 5.000 eura Kliničkom centru Crne Gore. Okrivljeni Ž.D. potvrđuje da je izjavu o priznanju krivice dao dobrovoljno i svjesno, da na to nije prisiljen od strane bilo koga, te da je svjestan da se sporazumom o priznanju krivice odriče prava na suđenje, ako se donese presuda na osnovu sporazuma o priznanju krivice. Ovaj sporazum o priznanju krivice zaključen je u prostorijama Višeg državnog tuži laštva u Podgorici dana 15.1.2021. godine”, navodi se u sporazumu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije