Connect with us

Crna Hronika

SLUČAJ MELJINE: Šegrt pušten da se brani sa slobode

Published

on

Šegrt

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odlučio je, nakon saslušanja da se Budimir Šegrt i Radivoje Božović u daljem postupku brane sa slobode, saznaje Pobjeda.

Bivši ministar zdravlja i ambasador u Poljskoj Budimir Šegrt saslušan u svojstvu osumnjičenog za zloupotrebu položaja u slučaju Meljine. Njemu i Božoviću je prvobitno  nakon saslušanja u svojstvu osumnjičenih u specijalnom tužilaštvu određeno zadržavanje do 72 sata zbog zloupotrebe ovlašćenja u privrednom poslovanju.

Šegrt i Božović su pred specijalnom tužiteljkom negirali optužbe da su učestvovali u poslu kojim je vrijednost bolnice ,,Meljine” umanjena za više od deset miliona eura.

Šegrt je, nakon angažmana u bolnici koju je država prodala konzorcijumu na čelu sa Atlas grupom, bio ministar zdravlja 2015 – 2016. godine.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević je na pres konferenciji SDT-a i Uprave policije otkrila da je tužilaštvo istraživanjem kupovine kompleksa bolnice u Meljinama utvrdilo da je tim poslom država oštećena za više od deset miliona eura.

– U postupku izviđaja prikupljeni su podaci i dokazi iz kojih proizilazi osnovana sumnja da su D. K, M. B, H. A. M, S. A, B. Š, i M.B. izvršili produženo krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju – kazala je Vukčević.

Atlas grupa u vlasništvu biznismena Duška Kneževića je 2008. godine sa Vladom zaključila ugovor o kupoprodaji Vojnog centra Meljine za iznos od 25 miliona eura.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije