Connect with us

Crna Hronika

U MOJKOVCU: Povrijeđen Mojkovčanin, uništene ručne bombe

Published

on

Pripadnici Odsjeka za neeksplodirana ubojna sredstva(NUS) u Direktoratu za zaštitu i spasavanje danas su u mjestu Polje u opštini Mojkovac, uništili ručnu bombu M52 P3. Kako je saopšteno, bomba se morala uništiti na licu mjesta jer nije bila bezbjedna za transport, a predstavljala je veliku opasnost za stanovnike tog područja.

“Ranije danas V.F. iz pomenutog sela je uređujući imanje našao kesu koju je bacio u vatru a u kojoj su bile dvije ručne bombe i šest kapsli. Od detonacije kapsli V.F. je zadobio teže tjelesne povrede, a samo pukom srećom nijedna bomba nije eksplodirala”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Jedna bomba je zbog opasnosti morala biti uništena na licu mjesta, a drugu su pripadnici Odsjeka za NUS transportovali na za to predviđenu lokaciju i ona će biti uništena u sladu sa procedurama.

“Pripadnici Direktorata za zaštitu i spasavanje apeluju na građane da kada pronađu bilo koje neeksplodirano ubojno sredstvo ne preduzimaju nikakve radnje već isto odmah prijave na broj 112”, zaklljučuje se.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije